TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinde iki MAÜ öğrencisi finalde

TRT tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri", ulusal ve uluslararası belgesel gösterimleri ve alanında uzman konukların katılımıyla 14-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlendi.

Ekleme: 18.12.2023 18:09:22 / Güncelleme: 18.12.2023 18:11:24 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

"TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri" programı İstanbul Fişekhane'de gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.

"Köklü İzler, Güçlü Hikâyeler" mottosuyla düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük belgesel film festivali olma özelliğini taşıyan 14'üncü TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinin Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisine Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileri damga vurdu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencileri Ferhat Kılınç "Garguli" filmiyle, Cemal Karaaslan "İyi Geceler Dede, Seni Seviyorum" filmiyle 14'üncü TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Gecesine finalist olarak katılmaya ve yarışmaya hak kazandılar.

Gecenin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Cemal Karaaslan "İyi Geceler Dede, Seni Seviyorum" filmiyle Türkiye 3'üncüsü oldu.

Sosyal Medya Hesaplarından bir mesaj yayımlayarak öğrencilerini tebrik eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, mesajında şu ifadeleri kullandı.

"Tebrikler Ferhat, Tebrikler Cemal, 14'üncü TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri öğrenci filmleri kategorisinde "Garguli" filmiyle finalist olarak yarışan Ferhat Kılınç'ı ve "İyi Geceler Dede, Seni Seviyorum" filmiyle üçüncü olan Cemal Karaaslan'ı tebrik ediyorum." (İLKHA)