TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Kudüs açıklaması!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Kudüs cephesinde ne olduğunu sürekli dinleyen bu aziz millet, her zaman olduğu gibi bugün de Kudüs cephesinin yanında yer almaya çalışacak, gayret edecek." dedi.

Ekleme: 17.12.2023 23:14:53 / Güncelleme: 17.12.2023 23:16:10 / Güncel
Destek için 

Kurtulmuş, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda düzenlenen Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'nde, Mevlana'yla ilgili ne zaman konuşulsa, Konya’ya ne zaman gelinse, Hazreti Mevlana'nın öğretisinden yeni bir şeyler görmenin, Hazreti Mevlana'yla ilgili yeni birtakım gerçeklere ulaşmanın nasip olduğunu söyledi.

"Kudüs cephesi, Filistin cephesi dün hiç yalnız kalmadı, bugün de yalnız kalmayacak, yarın da yalnız kalmayacaktır. Bugün Gazze'de ve Filistin'de taş taş üstünde bırakmayanlara, baş baş üstüne bırakmayanlara hatırlatırız ki, Hazreti Mevlana'nın döneminde de Anadolu kıtası başta olmak üzere bütün bu coğrafyalarda bugünkü bu katliamcılara, bu katillere benzer Moğolların istilası vardı. Allah aşkına hangi biriniz Moğollardan birisinin ismini anıyorsunuz? Ama bütün insanlık; Moğollara karşı insanlığı, vicdanı, ahlakı, fazileti öğreten Hazreti Mevlana'yı tanıyor, biliyor, anlıyor, bugün de anmaya devam ediyor. Demem odur ki, ey Netanyahu ve çeteleri, biraz da bizim tarihimizden ders alın. Her insanı, yaratılışta eşiniz olan hazreti insan olarak görmeyi öğrenin. Eğer böyle yapmayacağız ve Moğol istilacıları gibi taş taş üstüne, baş baş üstüne bırakmayacağız derseniz size Hazreti Musa'nın kıssasını hatırlatırım."

Bugün de bu canilerin, öldükleri zannettikleri bu insanların arasından nice Musaların, nice Mevlanaların, nice hak dostlarının çıkacağını, hakkı ve hakikati haykıracağını vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah, Kudüs cephesinde ne olduğunu sürekli dinleyen bu aziz millet, her zaman olduğu gibi bugün de Kudüs cephesinin yanında yer almaya çalışacak, gayret edecek. Kudüs'te Allah'ın izniyle hakkın, hakikatin en yüce olduğu günleri, en yakın zamanda hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.

Etiketler: