Şanlıurfa'da elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşanan yaklaşık 3 günlük elektrik kesintisi mahalle sakinlerinin mağdur olmasına neden oldu.

Ekleme: 15.12.2023 16:55:10 / Güncelleme: 15.12.2023 17:02:02 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, şehrin merkezinde bulunan Sırrın Mahallesi Köylükent bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri mahalle sakinlerinin mağdur olmasına sebep oluyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamaların yaşanması özellikle elektrikli ve elektronik eşya kullanan vatandaşları olumsuz etkiledi. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, defalarca bu duruma tepki gösterse de plansız kesintiler devam ediyor.

Şanlıurfa'da sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenen mahalleli, kesintilerden bıktıklarını ifade ederek sorunlarının çözülmesini talep etti.

Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan mahalleli, günlerce süren elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istiyor.

"Geldiler yolları kazdılar sonra da elektriğimizi bozdular"

Halef Tutar

Yaşadıkları elektrik sıkıntısının çözümü için muhatap bulamadıklarını söyleyen Halef Tutar, "3 gündür elektrik yok. Buzdolabında et vardı ama hepsi koktu. Hepsini çöpe attık. Bu nasıl bir insanlık? Elektrik faturası geliyor, 2-3 gün geç yatırsak elektriği kesiyorlar. Geldiler yolları kazdılar sonra da elektriğimizi bozdular. Telefon açıyoruz ama cevap bile vermiyorlar. Böyle insanlık olur mu? Elektrikler ara sıra kesiliyor ama bu kadar uzun kesilmedi. Bu bloğumuzda elektrik her zaman kesiliyor. Elektriğimizi onarsınlar. Perişan olmuşuz. Doğru dürüst bir abdest alamıyoruz. Çamaşır makinesini çalıştıramıyoruz. Yetkililerden şikayetçiyiz. Gelip baksınlar. 3 gündür ne çamaşır makinesi ne de buzdolabı çalışıyor. 50 sefer aradım 'geliyoruz' diyorlar ama gelmiyorlar." dedi.

"Elektrik yok diye buhar makinesini kullanmak için komşuya gidiyoruz"

Halil Artuk

Elektrik kesintisinden dolayı hasta olan kız kardeşinin buhar makinesini kullanamadığını belirten Halil Artuk, "3-4 gündür mağduruz. Gerçekten zorluk çekiyoruz. Buzdolabında ne eşya varsa tamamen çöpe atıldı. Küçük kız kardeşim buhar makinesi kullanıyor. Elektrik yok diye buhar makinesini kullanmak için komşuya gidiyoruz. Şehrin ortasında böyle bir şey yaşamamız çok saçma. Çaresi elbet ki vardır. Ufak tefek şeyler için aylardır uğraşıyoruz. Her sene bu sorunu yaşıyoruz. Çözüm için gerekli yerlere başvuruyoruz ama hiçbir şekilde çözüm bulunmuyor. Trafo var ama sadece görünüm olarak var. Hiçbir icraatini göremiyoruz. Sorun için hiçbir şekilde kimse gelmedi. Çok şikâyet ettik ama kontrol etmeye dahi kimse gelmedi." diye konuştu.

"Arıza kaydı oluşturuldu ama dönüş olmadı"

Tahsin Kaya

Dükkanındaki etlerin kokmaya başladığını ifade eden kasap Tahsin Kaya, "Köylükent'te kasap dükkanım var. 13 senedir buradayım. Binamızda her zaman elektrik ve su sorunu var. Son 2-3 gündür bayağı sıkıntı çektik. Dükkanımda etler kokma riskiyle karşı karşıya. Dünden beridir yetkili kurumu 3 defa aradım ve arıza kaydı oluşturuldu ama dönüş olmadı. Her sene bu sorunu yaşıyoruz. Yılın 3-5 günü böyledir. Dün sabah saat 11'den beri elektrik hiç gelmedi. Ne giden ne de gelen var. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Dün geceden beri karanlıktayız. Etler kokuyor, binada yaşlılar var ama asansörü kullanamıyor. Bina doğalgazlı diye ısınma sorunu var. Bu sorunumuz halledilsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler