Motokuryelerden "teslim süresi" düzenlemesine destek

Motokuryelikte yeni dönem başlıyor. Yeni düzenlemeyle müşteriye teslim süresi taahhüdünde bulunulmamasından umutlu olan motokuryeler, düzenlemenin bir an önce yürürlüğe girmesini bekliyor.

Ekleme: 15.12.2023 14:35:05 / Güncelleme: 15.12.2023 14:36:36 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile motokuryelerde resmen yeni dönem başlıyor.

Kuryelerle ilgili hazırlanan düzenleme sonrası kurye işletmecileri, sipariş için teslim süresi taahhüdünde bulunamayacak.

Düzenlemeyle birlikte kuryelerin yaşadığı kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bakanlık tarafından açıklanan şartlar arasında; kullanılan araçların yaş sınırı olacağını, kuryelerin yetki belgesi alması gerekeceği ve makul bir teslimat süresi belirleneceği yer aldı.

Konuyla ilgili İLKHA Muhabirine konuşan motorkuryeler, yeni düzenlemede memnun olduklarını belirtti.

"Kuryelerin hemen teslim edeceğim diye baskı altında kalmasının önüne geçilmiş oldu"

Tüm Emekçi Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Cemil Yaman

Tüm Emekçi Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Cemil Yaman, "Düzenlemenin olması biz kuryeler için çok iyi oldu. Bu konuda bir beklenti içerisindeydik. Uzun bir zamandır Ulaştırma Bakanı'nın yapmış olduğu taslak ve çalışma bizi çok memnun etti. Esnafların paketi acil bir şekilde hemen belirli bir sürede şu zaman zarfında götürülmesi isteği ortadan kaldırıldı. Kuryenin de hızlı bir şekilde gideceğim, hemen teslim edeceğim diye baskı altında kalmasının önüne geçilmiş oldu." diye belirtti.

"Bu taslak ve çalışma bizim için çok sevindirici oldu"

Yaman, "Ulaştırma Bakanlığının düzenlediği çalışmada kuryenin direkt ve  acil olarak gitmesinin önüne geçildi. Bu çalışmayla trafik kazaları önlemiş oldu. Son iki yıl da motokuryelerin ölümüyle sonuçlandı. 2021 yılında 189 meslektaşımızı kaybettik. Bu taslak ve çalışma bizim için çok sevindirici oldu." dedi.

"Sürenin kaldırılması olayı, kuryeciler olarak desteklediğimiz ve arkasında durduğumuz bir durumdur"

Mustafa Solak

Kuryeler olarak bu durumu desteklediğini belirten kurye Mustafa Solak, "Çünkü genel olarak tüm kuryelerin sorunu, belli firmaların 30-40 dakika içerisinde veya şu süre zarfında teslim edilecek durumu, bize hem manevi hem de maddi yönden çok zarar veriyor. Olası bir durumda tecrübesizlikten ve yetersizlikten ister istemez kazalar olabiliyor. Kazalar sadece kuryelerden kaynaklı değildir. Süre kavramanın kaldırılması biz kuryeler için çok mantıklıdır. Sürenin kaldırılması olayı, kuryeciler olarak desteklediğimiz ve arkasında durduğumuz ve sahip çıktığımız bir durumdur. Bu durum Türkiye'de geç kalınmış bir şeydir." diye konuştu. (İLKHA)