İmam Hatiplilerden Filistin yararına kermes

Siyonist işgalcilerin Gazze'de uyguladığı soykırımı dünyaya duyurmak ve Gazze halkına sahip çıkmak için kermes düzenleyen imam hatip öğrencileri, Gazze'ye sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Ekleme: 15.12.2023 12:30:05 / Güncelleme: 15.12.2023 12:37:02 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Projeler Okulu öğrencileri okul bahçesinde düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Filistin için bağışlayacak.

Her bir öğrenci evde hazırladığı çeşitli yiyeceği kermesin yapılacağı alana getirerek, okul öğlencileri ve okul dışından kermese katılan vatandaşlara ikram etti. Elde ettikleri geliri de Gazze'ye yollamak için ayırdı.

"Bu zulmü dünyaya duyuracağız"

Fatih Akşelen

Filistin için kermes düzenlediklerini dile getiren Muhammed Fatih Akşelen, "7 Ekim'den bu yana israilin Filistin'e yönelik saldırılarını ve zulmünü tüm dünyaya duyurmak ve Filistinli kardeşlerimize yardımcı olmak için imam hatip olarak kermes düzenledik. Burada toplanan yardımları Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz. Rabbim oradaki bütün Müslümanların yardımcısı olsun. Dünyadaki bütün Müslümanların da vahdeti oluşturmasını nasip etsin." dedi.

"Gelirinin hepsini Filistin'e yollayacağız"

Samet Gazi Borazan

Samet Gazi Borazan, "Kermesi yapmamızın amacı yıllardır siyonistlerin Filistinlilere uyguladığı zulümlere tepki göstermektir. Burada elde edilen gelirinin hepsini Filistin'e yollayacağız. Filistin'de yıllardır kadın, çocuk demeden insanlar öldürülüyor. Bu zulmün durması için tüm dünyanın ses vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de 75 yıldır süren bir zulüm var"

Emirhan Aslan

Yıllardır Filistin'de zulüm işendiğine dikkat çeken Emirhan Aslan, "Gazze'de 75 yıldır süren bir zulüm var. Bu zulme ümmetimiz uzun zamandır sessiz kalıyordu ama artık sessiz kalmak yok. Bu kermesi düzenlememizin amaçlarından biri de bu sessizliği sona erdirmektir. Filistin'e yardım etmek için birçok insan kermese katkı sundu. Burada elde edilen gelirin tamamı Filistin'e gönderilecek. Gazze'deki zulme karşı dünya Müslümanlarının sessiz kalmaması ve Gazze'ye sahip çıkması lazımdır." şeklinde konuştu.

"Bu kermesi Filistinli kardeşlerimiz için düzenledik"

Fatih Taşkın

Filistin'de yaşanan acıları anladıklarını dile getiren Fatih Taşkın, "Bu kermesi Filistinli kardeşlerimiz için düzenledik.  Dünyadaki bir buçuk milyar Müslümanın uyanması için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Filistin'deki kardeşlerimizin çok acı çektiğini biliyoruz. Binalar üzerlerine yıkılıyor. Biz de depremi yaşadığımız için orada neler yaşandığını biliyoruz." dedi.

"Müslümanların zulme kaşı birlik olması gerekir"

Talha Taştan

Talha Taştan, "Filistin'de devam eden zulmün son bulması ve Müslümanlara ses olmak için  imam hatip olarak kermes düzenliyoruz. Bu zulme karşı çıkmak sadece Müslümanların değil bütün insanlığın görevidir. Filistin'e destek olmak için sadece Müslüman olmak gerekmiyor, aynı zamanda insan olmak gerekiyor. Hiçbir çocuğun ölümünün desteklenmemesi gerekir. Müslümanlar birlik olmalıdır. Siyonist işgalcilerin zulmüne karşı ses vermek gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler