Psikiyatrist Mustafa Merter: "Hedefte cinsiyet değil insanlık var"

Dünyada giderek daha çok öne çıkarılan sapkın cinsel yönelimler ve cinsiyet değişimi eğilimi üzerine araştırmalar yapan psikiyatrist Dr. Mustafa Merter, yaptığı çalışmada yeni medya düzeninin de yarattığı cinsel kimlik karmaşasından, İstanbul Sözleşmesi'ne kadar geniş bir yelpazede bilimsel veriler sunuyor.

Ekleme: 14.12.2023 13:39:17 / Güncelleme: 14.12.2023 14:00:45 / Güncel
Destek için 

Sapkın cinsellik endüstrisi üzerine Türkiye'de kaleme alınan ilk araştırma niteliğindeki "Hekaton'la Son Tango" çalışmasının Tepe Restaorant Longue'daki tanıtım toplantısında konuşan Merter, kitabının içeriğine değindi.

Cinsiyete yönelik sapkın eğilimlerin desteklenmesine ilk olarak İsviçre'de şahit olduğunu belirten Merter, evlilik yaşının artmasının kadınlarda bedensel ve psikolojik hastalıkları beraberinde getirdiğini, kadınların erkekleşmesinin de cinsiyet bozukluğuna yol açtığını kaydetti.

- "Baba otoritesi çöktü"

Merter, bununla beraber baba otoritesinin çöktüğünü vurgulayarak, "Bugün ABD başta olmak üzere Batı toplumlarında görülen sokaklardaki rezalet, evsizlik ve şiddet, baba otoritesinin kalkmasındandır." diye konuştu.

Dünyada eşcinselliğin küresel çapta teşvik edilmesinin uzun soluklu bir plan olduğuna dikkati çeken Merter, "Yazar Juliet Butler diyor ki bizim derdimiz LGBT değil, biz insanlığı yeniden yapılandırmak istiyoruz. O yüzden karşı karşıya olduğumuz savaşı iyi görmemiz lazım." ifadesini kullandı.

Merter, cinsiyetin ortadan kaldırılmasının insanlık adına bir felaket teşkil ettiğinin altını çizdi ve "Cinsiyet ve erkek kadın farkı ortadan kalkarsa, tasavvuf felsefesinde var olan celal ve cemal ortadan kalkar, kısacası tevhit bozulmuş ve insanlık bitmiş olacak. Dolayısıyla bu insanlığa karşı bir savaş." dedi.

- "Yuvalardan başlayarak çocukları eğitmemiz gerekiyor"

Küresel eşcinsellik propagandalarına karşı Türkiye'de bakanlık düzeyinde alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu vurgulayan Merter, "Bu konudaki tedbirlerin Genelkurmay seviyesinde ele alınması lazım. Yuvalardan başlayarak çocukları eğitmemiz gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Etkinliğin ardından bir muhabire konuşan Mustafa Merter, insanlığa karşı açılan bu savaşın Türkiye'de ve dünyada umutsuzluk havası yarattığını belirterek, "Bu savaşa hazırlanmak için önce cephe açmak gerekir. Sosyal medyayı, arama motorlarını yönetenlerin kim olduğu belli. Fakat biz kararlı bir milletiz, eğer damarımıza dokunurlarsa biz bunların hakkından geliriz. Daha o şuur uyanmadığı için biz farkında değiliz ama o şuur uyanırsa bakın neler yapıyoruz. Dolayısıyla ben karamsar değilim." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de ilk kez sapkın gruplar ve diğer marjinal akımlar üzerine bilimsel, psikiyatrik ve sosyolojik olarak kapsamlı bir çalışma içinde olduğunu belirten Merter, "Hekaton’la Son Tango" kitabında yıllar içerisinde uluslararası boyutta edindiği iş ve akademik hayat tecrübelerini aktardığını ifade etti.

Eser, yeni medya düzeninin de yarattığı cinsel kimlik karmaşasından, İstanbul Sözleşmesi'ne kadar geniş bir yelpazede bilimsel veriler ortaya koyuyor.