Malatya'daki depremzedelere 5 tır yardım gönderildi

Kayseri'deki hayırseverler tarafından Malatya'daki depremzedelere dağıtılmak üzere gönderilen ve içerisinde temel ihtiyaç malzemelerin yer aldığı 5 yardım tırı Yeşilyurt Belediyesine teslim edildi.

Ekleme: 12.12.2023 18:05:19 / Güncelleme: 12.12.2023 18:27:31 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kayseri TSO, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Mimarsinan ve İncesu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulları ile Kayseri Kızılay Şube Başkanlığı işbirliğiyle; Malatya’daki depremzede ailelere teslim edilmek üzere gönderilen, içerisinde temel ihtiyaç malzemelerin yer aldığı 5 yardım tırı düzenlenen törenle Yeşilyurt Belediyesine teslim edildi.

Törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Yeşilyurt Belediyemizle kardeş belediye olan Kayseri Melikgazi Belediyemizin saygıdeğer Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile beraberindeki heyeti şehrimizde misafir etmekten onur duymaktayız. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Malatya’da büyük bir yıkım yaşandı, çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, acımız büyük. Şehrimizin konut stoğunun üçte bir oranında yıkıldı ya da ağır hasar aldı. İlk günden itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımız ve Koordinatör Bakanlarımız şehrimize çok büyük destekler verdiler. Kardeş belediyelerimizin yanı sıra yardım kuruluşları, hayırsever insanlar ile sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek adına örnek bir dayanışma sergilediler. Kayseri Melikgazi Belediyemiz ile Kayseri’deki esnaflarımız, ticaret adamlarımız ve orada bulunan hayırsever ve yardımsever insanlarımızın destekleriyle hazırlanan beş adet yardım tırı bugün şehrimize geldi ve teslim aldık. Yardımlarından dolayı şahsım ve tüm depremzede aileler adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise yaşanılan zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağına ifade ederek şunları söyledi:

"Yeşilyurt Belediyemiz bizim kardeş belediyemizdir. Bugüne kadar bir ailenin ihtiyaç duyabileceği tüm malzemelerin yer aldığı toplamda bin adet tırı deprem bölgelerine ulaştırdık. Kayseri’li hayırsever ve yardımsever sanayicilerimizin, belediyelerimizin ve odalarımızın toplamış olduğu tüm yardımlar organizeli bir şekilde gerekli kayıt altına alınıp imza karşılığında Kızılay vasıtasıyla tüm deprem bölgelerine olduğu gibi Malatya’ya da gönderildi. Yardımlarımız halen devam etmektedir. Mehmet Çınar Başkanımız ile de bu anlamda bir görüşme yaptık ve belirlenen ihtiyaç listesine göre yardım malzemelerini beş tırımıza yükleyerek Yeşilyurt İlçemize getirdik. Biz her zaman sizlerin emrindeyiz, gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Birlikte hareket ettiğimiz müddetçe deprem yaralarını daha hızlı bir şekilde sarabiliriz."

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın ise deprem yaralarının sarılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyerek, "Kayseri halkı olarak elimizden geldiğince gücümüz neye yetiyorsa onu yapıyoruz, bir yaraya derman olabilmek için çalışıyoruz, koşturuyoruz. Kayseri halkı hayırseverdir, yardımseverdir." diye konuştu.

Kayseri halkının tüm gücüyle ve imkanıyla depremden etkilenen şehirlerin yanında yer aldığını söyleyen Kayseri İncesu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İrfan Püsküllü de "Zor bir imtihandan geçiyoruz, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Kayseri halkı olarak sizlerin her zaman yanınızda olmaya, emrinizde olmaya geldik.  Üzerimize düşen ne varsa maddi ve manevi anlamda yerine getirmeye çalışıyoruz. Malatya ve Yeşilyurt’a gelmekte bizi ayrıca mutlu etti." şeklinde konuştu.

Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Lütfi Çarşıbaşı da Kayseri’de kurdukları yardım koordinasyon merkezi aracılığıyla yardımların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Elimizden geldiğince depremden etkilenen şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Millet olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz, çok üzücü olaylar yaşandı. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, geride kalanlara Rabbim sabır nasip etsin." dedi.

Kayseri Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, "Kayseri’deki yardım koordinasyon merkezimizin içerisinde aktif görev alarak yardımların depremzede ailelerimize ulaştırılmasına katkı sunuyoruz. Birlikte hareket ediyoruz, birlikte bu yardımları yerlerine emanet ediyoruz." diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile Kayseri’den gelen heyette yer alan isimler, Kayseri’den gelen beş yardım tırındaki malzemelerin yer aldığı depoda incelemelerde bulundular. (İLKHA)