Cizre'den Filistin'e ses: Bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar yanınızdayız

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik devam ettirdiği saldırıları lanetlemek, Filistin halkına destek vermek ve işlenen katliamları dünyaya göstermek amacıyla "Cizre-Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı" kuruldu.

Ekleme: 09.12.2023 14:30:04 / Güncelleme: 09.12.2023 14:30:04 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Aralarında Memur-Sen, Peygamber Sevdalıları gibi kurumların olduğu 24 STK'dan oluşan Şırnak Şehr-i Nuh platformu, Cizre Sanat Sokağı'nda 'Şırnak-Filistin İnsanlık Nöbeti' çadırı kurdu. 

Kurulan çadırda siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik yaptığı katliamlar ve neden olduğu vahşeti gösteren resim sergisi, sinevizyon, Kur'an hatmi, Kudüs davasını anlatma ve Filistin halkına ulaştırılmak üzere yardım kampanyası düzenlenecek. 

Filistin dayanışma çadırı açılışında basın açıklaması düzenlendi.  

Platform adına basın açıklamasını okuyan Abdullah Çatı, "Asla susmayacağız, asla durmayacağız! Mücadelemizi sürdüreceğiz! Her ilden, her meydandan haykırmaya devam edeceğiz." dedi.

"Gazze'de yaşananlar yüzyılın soykırımıdır"

Batılı sermayenin soykırımı finanse ettiğini belirten Abdullah Çatı, "Şırnak Şehr-i Nuh Platformu olarak burada Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının şahidi olduğumuzu Gazze'deki on binlerce insanı katleden, şehit eden israil terör örgütünün zulmünü telin etmek için bir araya geldik. Daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan, savaş uçaklarıyla, füzelerle, tanklarla, havadan, karadan, denizden bombalanıyor. ABD soykırıma silah taşıyor. İngiltere, Fransa, Almanya soykırıma destek veriyor. Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, yalan, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor, yükselen itiraz seslerini kısıyor. Sosyal medya şirketleri korkunç bir sansürle hakikati tersyüz ediyor. Gazze 64 günde adeta bir ölüm vadisine, devasa bir toplu mezara dönüştü. Rakamlar korkunç: 18 binden fazla şehit; bunların 7 binden fazlası çocuk, 5 bini kadın… 35 bin yaralı… Bunların yüzde 80'i kadın ve çocuk… 7 bin kişi kayıp. 233 bin konut oturulamaz halde. 26 hastane, 55 sağlık merkezi, onlarca ambulans, 266 okul, 174 camii ve 3 kilise bombalandı. Çok büyük bir acı ve kahır içindeyiz. Açık ve net olarak söylüyorum: Gazze'de yaşananlar kelimenin tam anlamıyla yüzyılın soykırımıdır.  Gazze'de yaşanılanlar tüm dünyanın körleşmiş vicdanını diriltti ve direniş küresel intifadaya dönüştü buna rağmen BM ve bağlı kuruluşlar başta olmak üzere uluslararası kurumlar ilkelerini ve sorumluluklarını unutmuştur." şeklinde konuştu.

"israil nefretin, ırkçılığın, vahşetin ta kendisidir"

Cizre'den Gazze'ye direnişine selam gönderen Çatı, "Biz, katilin kanun koyucu olduğu bir düzenden adalet çıkmayacağını biliyoruz. O nedenle israile, ABD'ye, Batılı devletlere çağrımız yok. Biz biliyoruz ki umut bizdedir, çare biziz. Kardeşlerimize destek vermek, zalimi durdurmak için her imkânı kullanacağız. Maddi imkânlarımızla kardeşlerimize destek verecek, boykotla siyonizmin sponsorlarına geçit vermeyeceğiz. Eğer dünya terörist arıyorsa israile, suçlu arıyorsa işgalcilere, suç ortağı arıyorsa emperyalistlere baksın! Katil de orada, terörist de orada. Söz veriyoruz! Asla susmayacağız, asla durmayacağız! Mücadelemizi sürdüreceğiz! Her ilden, her meydandan haykırmaya devam edeceğiz. Şırnak'tan Cizre'den Gazze'ye direnişe bin selam olsun. Kim terörist? sorusuna cevap arayanları, israilin işgal, soykırım ve zulüm politikalarına bakmaya davet ediyoruz. İş birlikçi devletlerin de desteğiyle, Filistin; kara, deniz ve hava yoluyla kuşatılmış, ambargolarla ve sürekli saldırılarla Filistinlilerin hayatı her geçen gün karartılmaktadır. İşgal edilen topraklar, yok edilen hayatlar ve yıkılan evler, israil soykırımının kanıtlarıdır. israil nefretin, ırkçılığın, vahşetin ta kendisidir. Kendilerini, seçilmiş ve hukukun üstünde gören bu insanlık düşmanı güruh, mutlaka durdurulmalı ve kontrol altına alınmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin, dinini, ırzını, namusunu, vatanını ve bayrağını korumak için kendilerini feda etmekten başka çareleri kalmamıştır. Bunu da en iyi anlayacak olan asil milletimizdir.  Bugün, Gazze Çanakkale, Filistin de Anadolu olmuştur." ifadelerine yer verdi.

"Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanındayız"

Müslümanlara Filistin'in sesi olma çağırısında bulunan Abdullah Çatı, "Ey Müslümanlar, topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, mazlum Filistin halkını acımasızca katletmekte ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu kritik dönemde, Arap Birliği'ni, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Türk Devletleri Teşkilatı'nı, uluslararası İslami kuruluşları, israili durdurmak ve Filistin'de yapılan kitlesel imha hareketini engellemek için harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.

"Artık bir adım atın"

Çatı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şırnak'tan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yönetici ve idarecilerine sesleniyoruz israil büyükelçisini sınır dışı edin, büyükelçilik ve konsolosluğu kapatın, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapın ve artık bir adım atın. Tüm dünya liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve Müslümanları israil vahşetinin bir an önce durdurulması için, Filistinlilerin sesi olmaya çağırıyoruz. Şırnak Şehr-i Nuh Platformu üyeleriyle birlikte, israilin zulmüne, insan hakları tecavüzlerine, soykırımlarına, Filistin'in işgaline ve Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarına milletimizle birlikte asla izin vermeyeceğimizi, Filistin davasını nesilden nesile aktarıp unutturmayacağımızı, tüm imkânlarımızla Filistinli kardeşlerimizi ve direnişlerini destekleyip, bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar yanlarında olduğumuzu, terör devleti siyonist israili lanetlediğimizi, Filistinli şehitlerimizi ise şükranla yâd ettiğimizi kamuoyuna hürmetle arz ederiz." dedi.

Kurulan "Cizre-Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı" sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında açık kalacak. Çadırın içerisinde Filistin'de yaşanan yıkımı gösteren resim sergisi ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek. (İLKHA)      

 

İlgili Galeriler