HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kollarından Filistin halkına sahip çıkılması çağrısı

​​​​​​​Siyonistlerin Gazze'de sürdürdüğü soykırımı telin etmek için işgal rejiminin konsolosluğu önünde basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları, Filistin halkına sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

Ekleme: 09.12.2023 01:40:03 / Güncelleme: 09.12.2023 01:40:03 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kollarının çağrısıyla, yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen işgal rejimininim konsolosluğu önünde toplanan çok sayıda gençlik kolları üye ve gönüllüsü, ellerinde taşıdıkları dövizler, atılan sloganlar ile HAMAS'a destek mesajı verdi.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen

Programın açılışında bir konuşma yapan HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen, 7 Ekim'den bu yana işgal rejiminin saldırılarına karşı Filistin halkı ve direnişin yanında olduklarını he zaman ifade etmek için sokaklarda olduklarını söyledi.

60 günden fazladır devam eden soykırıma karşı toplumun duyarsızlaşmaya başladığına dikkati çeken Seçen, direniş ne kadar devam ederse etsin yaşananlara karşı duyarlılıklarını sürdüreceklerini, Kudüs davasına sahip çıkacaklarını vurguladı.

"Rotamız Kudüs, parolamız ya zafer ya şehadet"

Seçen, "Bizler dersini Selahaddin-i Eyyubi'den almış bir gençliğiz. Bizler dersini Peygamberimizden (Sallalahu Aleyhi Vesellem) almış bir davanın müntesipleriyiz. Bizim yolumuzda vazgeçmek, yorulmak yok. Rotamızda Kudüs var. Rotamız Kudüs, parolamız ya zafer ya şehadet." dedi.

"Allah'ın ipine toptan sarılmak için Kudüs'te buluşun"

Kudüs topraklarının mukaddesatına değinen Seçen, "Kudüs Allah'ın (Celle Celalüh) yeryüzündeki ipidir. İnanıyoruz ki, İslam'ın yükselişi de insanlığın yükselişi de Kudüs'ten olacaktır. Zira Allah'ın ipine toptan sarılmanın adresi bugün Kudüs'tür, Gazze'dir. Buradan İslam ümmetine sesleniyoruz. Allah'ın ipine toptan sarılmak için Kudüs'te buluşun." diye konuştu.

Filistin'de zulmün 7 Ekim'de başlamadığını, 75 yıldır devam ettiğini, zulmün yaşananlarla da son bulmayacağını hatırlatan Seçen, "Ortadoğu'nun, İslam aleminin sinesine bir hançer gibi saplanan ve gezdiği çevrede pimi çekilmiş bomba gibi duran bu siyonist çeteye karşı askeri, siyasi, ekonomik ve her türlü enstrümanı kullanmadan, işgali topraklarımızdan def etmeden ne bizim ne de insanlığın huzur bulacağına inanmıyoruz. Çünkü bunlar, kendilerini efendi yeryüzünün geri kalan kavimlerini köle olarak görüyorlar. Bu direniş mücadelesinde tüm insanlığa şunu haykırıyoruz! Esarete karşı özgürlüğün adresi, izzetin adresi Kudüs'tür. Eğe bu dünyada adaletin hâkim kılınmasını istiyorsanız, özgür bir dünyada yaşamak istiyorsanız Kudüs'te birleşin. Bu soykırıma sessiz kalmayın! Hayatın olağan akışına devam etmeyin! İdarecilerimize de sesleniyoruz! Eğer bu zulme dur demiyorsanız, elinizdeki yaptırım araçlarını kullanmıyorsanız tarihe ve insanlığa bir hesap vereceğinizi unutmayın." şeklinde konuştu.

Kağıthane İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metin Oruçlu

"Gazze'de soykırım uyguluyor ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kağıthane İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metin Oruçlu, "Siyonist işgal rejiminin Gazze'de 63 gündür sürdürdüğü saldırıların sonucunda 15 bin 899 Filistinli katledildiğini, 42 binden fazla kişinin de yaralandığını belirten Oruçlu, "Soykırım suçu işleyen siyonistler, yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımamaktadır. Gazze'de insanlık öldürülüyor. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." dedi.

"Terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerimize sahip çıkılmalıdır"

Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalcilerin mazlum Filistin halkını acımasızca katletmekte ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaya devam ettiğini hatırlatan Oruçlu, "Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. Ümmetin izzetini ve kutsallarını savunmaktadır. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin'i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez. Bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir. Siyonist rejim tarafından yıllardır sistematik bir şekilde işgal edilen Filistin’e sahip çıkılmalıdır. Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen ve kutsallarımızı hiçe sayan terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerimize sahip çıkılmalıdır. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine ve ümmetin izzetini muhafaza eden mücahitlere sahip çıkılmalıdır. Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz! Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle ehli vicdan herkesi, Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demeye, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmaya davet ediyoruz. Meydanlar boş bırakılmamalı! Filistin direnişine aralıksız bir şekilde maddi yardımlar devam ettirilmeli! siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir!" diye konuştu.

"İslam ülkeleri hep beraber siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır"

Gazze'ye yönelik etkili yardım çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Oruçlu, HAMAS Filistin’in meşru siyasi hükümeti ve temsilcidir. ABD veya siyonistlerin Gazze ile ilgili verecekleri kararın hiçbir önemi yoktur. Gazze'ye acil yardım koridoru kurulmalı, Türkiye bu işe öncülük etmelidir. Gazze'ye gidecek büyük bir yardım filosu deniz yoluyla ivedilikle yola çıkarak, Gazze'ye ulaşmalıdır. Dünyadaki bütün vicdan ve insaf ehli bu filoya davet edilmelidir. Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı en azından bu katliamlar devam ettiği müddetçe faaliyetleri süresiz durdurulmalıdır. Kargo uçaklarıyla ve Türkiye limanlarından gemilerle siyonistlere erzak taşınmasına izin verilmemelidir. İslam ülkeleri hep beraber siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır." şeklinde konuştu.

Program, Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Karakaya'nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler