Umut Kervanı Şanlıurfa'da Filistin yararına kermes düzenledi

Filistin'de zulme uğrayan Müslümanlar yararına Şanlıurfa'da kermes düzenleyen Umut Kervanı, elde edilecek olan geliri Filistin'e bağışlayacak.

Ekleme: 08.12.2023 17:20:05 / Güncelleme: 08.12.2023 17:20:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde duyarlı insanlar, Filistin'de soykırım uygulayan işgalcilere destek veren malları boykot ederken bu duyarlılığın artması için çeşitli etkinlikler de yapılıyor.

Bu etkinlikler kapsamında Umut Kervanı Şanlıurfa'da Gazze halkıyla dayanışma adına bir kermes düzenledi.

Umut Kervanı Şanlıurfa başkanı Mahmut Çelik, "Aksa Tufanı başladığı günden bu yana biz Umut Kervanı olarak oradaki kardeşlerimize maddi ve manevi olarak destek veriyoruz. Elimizden şu an bunlar geliyor. Kadın kollarımızdan Allah razı olsun Gazze'deki Müslüman kardeşlerimiz için kermes düzenlediler. Kermesimizde yiyecek, takı çeşitleri ve hediyelik eşyalar mevcuttur. Katkıda bulunmak isteyen kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz ki Gazze'ye elimizden geldiği kadar destek verelim. Katkıda bulunan herkesten ve buraya destek vermeye gelen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allah yaptıkları hayırları kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı gönüllüsü Kudret Önel, "Allah herkesin yaptığı hayrı kabul etsin İnşallah. Aksa Tufanı başladığı günden bu yana bizler oradaki Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kermesler ve yardım kampanyaları düzenliyoruz. Bu gün de kermes düzenledik ve kardeşlerimizi bu konuda desteğe bekliyoruz. Buradaki amacımız Müslüman kardeşler olarak o uzak beldeye kendimiz millet olarak yetişemiyoruz ama yardımlarımız ve dualarımızla oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Gönüllü kardeşlerimiz sabahtan beri bu görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Allah bu toplanan yardımları Umut Kervanı aracılığıyla onlara yetiştirmeyi nasip etsin İnşallah." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler