Mardin’de "Antisiyonizm, Antisemitizm Midir?" paneli düzenlendi

İşgalcilerin Filistin'e yönelik saldırılarını başlattığı günden itibaren açıklama, eylem, boykot ve söylemleriyle işgale tepki gösteren Mardin Artuklu Üniversitesi, Filistin meselesinin anlaşılabilmesi için akademik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekleme: 08.12.2023 14:40:05 / Güncelleme: 08.12.2023 14:46:54 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Artuklu Üniversitesi Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Antisiyonizm, Antisemitizm midir?" paneli düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Anabilim Dalı Programı Yüksek Lisans Öğrencileri Abdülhamit Türk, Barış Oktay, Dilan Vargün ve Dounia Alan panelist olarak katıldılar.

"Antisiyonizm, Antisemitizm midir?" panelinde "Siyonist Olmayan Yahudi Mezhepleri, Sebepler ve İnançlar", "Siyonizm Tepki mi İnşa mı?", "Antisemitizmin Ortaya Çıkışı ve Tarihsel Bağlamı" ile "Yahudilik ve Siyonizm, Farklar ve Kesişimler" konuları sunuldu.

"Siyonizm propagandalarına karşı güçlü bir söylem kurmalıyız"

Antisiyonizmi, Antisemitizmle eşitlemeye çalışan mantığın dünyada hakkı ve hakikati söyleyen bütün sesleri susturmayı hedeflediğini söyleyen Özcoşar, Antisiyonizm ve Antisemitizm kavramlarının aynı olmadığını, dünyaya güçlü bir şekilde haykırabilecek bir dili ve söylemi kurmamız gerektiğini kaydetti.

Kurdukları Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla akademik kulvarda Filistin çalışmalarına devam edeceklerini ve Siyonist propagandalarını çürütmeye devam edeceklerini söyleyen Özcoşar, hassasiyetlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti. (İLKHA)