Adıyaman'da Filistin'e destek açıklaması

7 Ekim'den bu yana Gazze'de siyonist işgalciler tarafından gerçekleştirilen katliama kaşı somut adım atılması çağrısında bulunan HÜDA PAR Kahta ilçe Başkanlığı, basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 03.12.2023 13:50:39 / Güncelleme: 03.12.2023 13:50:39 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Yüzüncüyıl Parkı'nda akşam saatlerinde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan vatandaşlar sık sık siyonist işgalciler aleyhine slogan attı.

Yüzüncüyıl Parkı'nda bir araya gelen Filistin sevdalısı vatandaşlara seslenen Adem Yavuz, Gazze'de yaşanan insani krizin sona ermesi için yardım koridorunun açılması çağrısını yineledi.

"Filistinlilerin her türlü ihtiyacını karşılamak Müslümanların ve insanlığın üzerine bir vazifedir"

"Filistin'e tüm insanlığın ahip çıkması gerektiğini dile getiren Yavuz, "Bu vazifeyi ve sorumluluğu yerine getirmemek büyük bir vebaldir. Filistin halkının ve Filistinli direnişçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için tüm Müslümanları direnişe, maddi destek bağlama konusunda devama çağırıyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki meydanlar ısınmadıkça,  dolmadıkça liderler harekete geçmiyor. Biz meydanları alanları boş bırakmıyoruz. Ve hükümetten somut adım beklentilerimizi de devam ediyoruz." dedi.

"Hava ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır"

İşgalci siyonistlerin saldırılarına destek olan tüm alanların kapatılması gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Bu kapsamda İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm Amerikan üsleri en azından bu vahşet bitene kadar kapatılmalı, bu üslerin bütün faaliyetleri saldırılar devam ettiği sürece durdurulmalıdır. En kısa sürede de bunların kalıcı olarak kapatılması gündeme alınmalıdır. Hava ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Buralardan israile yapılan ticari veya askeri tüm sevkiyatlar durdurulmalı, Gazze halkını açlık, susuzluk ve ilaçsızlığa mahkum eden siyonistlerin tedarikçisi konumuna düşme ayıbından kurtulunmalıdır. Türkiye öncülüğünde bir yardım koridoru veya deniz filosu yola çıkarılmalıdır. Bu filoya sadece İslam ülkelerinin değil, duyarlı ve vicdan ehli hangi ülke varsa katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de sağlanarak doğrudan Gazze'ye gidilmelidir." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)