Üsküdar'da Gazze için "Gönül Köprüsü" kermesi kuruldu

Üsküdar Belediyesi'nin, STK'larla birlikte başlattığı "Üsküdar'dan Gazze'ye Gönül Köprüsü" temalı kermes, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı.

Ekleme: 01.12.2023 23:50:05 / Güncelleme: 01.12.2023 23:50:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Üsküdar Belediyesi, Gazze'ye destek olmak için; 15 STK ve yardım kuruluşlarının katılımıyla Gazze'ye gönderilecek yardım malzemelerinin temini için kermes düzenliyor.

Kermeste; el emeği ürünler, yiyecekler, hediyelik eşyalar ve daha birçok ürünün yanı sıra bir hayırseverin bağışladığı iki araba da satışa sunuldu. Kermesin geliri, Gazze'ye ulaştırılacak insani yardım paketlerine katkı sağlayacak.

Kermes; 10 Aralık tarihine kadar, saat 10.00 ile 22.00 arasında açık olacak.

Kermesin açılışına AK Parti Milletvekilleri Yıldız Konal Süslü ve Tuğba Işık Ercan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gazze'ye gönderilecek yardım malzemelerinin temini için düzenlenen kermeste el emeği ürünler, yiyecekler ve hediyelik eşya yer alırken, etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

"Bir nesli, soyu, milleti yok edecek katliamdan bahsediyoruz"

Gazze'de katliamın ötesinde bir soykırım uygulandığını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Dünyanın gözünün önünde acımasızca soykırım devam ediyor. Bugüne kadar ekranlardan izlediğimiz kadarıyla 15 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu, şehit olanların yarıdan fazlası çocuk ve kadın. 30-40 bine yakın yaralı var, 10 bine yakın kayıp var, kayıpların nerede olduğu bilinmiyor ya eknaz altında yada gözaltında. 2 milyona yakın Filistinli kardeşimiz yerinden yurdundan edildi. Evlerinden, barklarından başka yerlere gittiler; böyle acı ve ağır bir dram var. Soykırım tabirini bilerek kullanıyoruz. Bir nesli, soyu, milleti yok edecek katliamdan bahsediyoruz. Acımasızca; çoluk, çocuk, kadın, erkek, sivil hiçbir hedef ayırt etmeden alçakça, canice ve kalleşçe saldırılarına devam ediyorlar. Dünyanın, sözüm ona modern batının gözü önünde insanlık yok ediliyor. Bir soy, insanlık, medeniyet yok ediliyor. Bu kadar acı bir durumdan bahsediyoruz."dedi.

"Gazze büyük bir fedakarlık, büyük bir mücadele ve büyük bir iman örneği sergiliyor"

Kermese katılan STK'lar adına konuşan Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, "Gazze imanın, sabrın, fedakarlığın, cesaretin ve zaferin şehridir. Gazze büyük bir fedakarlık, büyük bir mücadele ve büyük bir iman örneği sergiliyor bu düşmanlık ve barbarlık karşısında." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler