Kuzey Kore'den ABD iddiası: Nükleer gemilerin fotoğrafını çektik!

Kuzey Kore, casus uydu ile, Beyaz Saray, Pentagon ve ABD donanmasına ait dört nükleer saldırı kapasiteli gemi ile ve İngiltere'ye ait bir uçak gemisinin fotoğraflarını çektiği, Virginia'daki bir havaalanı, ABD'ye ait Guam Adası'ndaki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü ve İtalya'nın başkenti Roma'dan da görüntüler aldığını duyurdu.

Ekleme: 28.11.2023 14:26:26 / Güncelleme: 28.11.2023 14:27:09 / Dünya
Destek için 

Kuzey Kore, casus uydu "Malligyong-1" ile Beyaz Saray, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ABD donanmasına ait dört nükleer saldırı kapasiteli geminin fotoğraflarını çektiğini öne sürdü.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberinde, ülkenin lideri Kim Jong-un'un, casus uyduya ilişkin operasyon raporunu ve uydunun çektiği Beyaz Saray ve Pentagon'un fotoğraflarını incelediği belirtildi.

Haberde, uydunun, Virginia'nın Norfolk Limanı ve Newport News Gemi Yapım şirketinde ABD donanmasına ait dört nükleer saldırı kapasiteli geminin ve İngiltere'ye ait bir uçak gemisinin fotoğraflarını çektiği, Virginia'daki bir havaalanı, ABD'ye ait Guam Adası'ndaki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü ve İtalya'nın başkenti Roma'dan da görüntüler aldığı iddia edildi.

Güney Kore ise casus uydu fırlatmayı erteledi
Yonhap'ın haberine göre ise Güney Kore Savunma Bakanlığı, 30 Kasım'da gönderilmesi planlanan ilk askeri casus uydusunun fırlatılma tarihinin, kötü hava koşulları nedeniyle 2 Aralık'a ertelendiğini duyurdu.

ABD merkezli uzay şirketi SpaceX tarafından üretilen "Falcon 9" roketinin taşıdığı casus uydusunun, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden gönderilmesi planlanıyor.