Ankaralı esnaftan örnek davranış: Bir günlük gelirini Filistin'e bağışladı

Ankara'nın tarihi mekanlardan biri olan Ankara Hamamönü esnafından Osman Çakmak, bir günlük gelirini Filistin'deki Müslümanlara bağışladı.

Ekleme: 25.11.2023 14:25:05 / Güncelleme: 25.11.2023 14:26:31 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Tarihi Ankara Hamamönü 13 yıldır esnaf olan Kudüs sevdalısı Osman Çakmak, örneklik teşkil eden bir davranış sergiledi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve ambargosuna duyarsız kalmayan Çakmak, işletmesinin bir günlük gelirini Filistin'deki Müslümanlara bağışladı.

İşletmelerinin bir günlük gelirini Filistinlilere bağışladıklarını ve bu gibi çalışmaların tüm esnafın yapmasını tavsiye eden Çakmak, "13 yıldır Ankara'nın Hamamönü bölgesinde işletmecilik yapmaktayım. İşletmemiz aile işletmesidir. Bugün İHH ile ortak bir proje başlattık. İnşallah bugünkü işletmemizin gelirini Filistin'in Gazze bölgesindeki kardeşlerimize göndereceğiz. Maksadımız etrafımızdaki işletmeci kardeşlerimize teşvik olsun ve hep birlikte böyle bir akım başlatalım." dedi. 

İşletmesinin camekânına "Bu işletmede boykot var. Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların bu işletmede satışı yapılmamaktadır." Yazılı bir afiş astığını belirten Çakmak, "Hanımeli Çay Bahçemizde hiçbir şekilde israil ürünleri bulundurmuyoruz ve aynı zamanda boykot etmeye başladık. Tüm işletmeci kardeşlerimize tavsiyemiz onlarda aynı şekilde israil ürünlerini boykot etmeleri gerektiğini söylüyor ve tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Son olarak tüm Müslümanlara işgalci siyonistlerin ürünlerini boykot etme çağrısında bulunan Çakmak, "Türkiye'de yaşayan Müslüman kardeşlerimize de şu tavsiyede bulunuyoruz. Evet, fiziki anlamda Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olamıyoruz ama içinde bulunduğumuz ve yaşadığımız ortamlarda hiçbir şekilde israil ürünlerini almaz ve onları boykot edersek biz de cihada bu şekilde katkı sağlamış oluruz. Tüm kardeşlerime tavsiyem hiçbir şekilde israili destekleyen israil ürünü satan firmalardan alışveriş yapmasınlar. Bu şekilde Gazze'deki bir avuç Müslüman kardeşlerimize destek sağlasınlar." diye konuştu. (İLKHA)