Umut Kervanı Batman'daki afetzedelere sıcak yemek ve giyim yardımı yaptı

Batman'da sel mağdurlarına yönelik yardım faaliyetinde bulunan Umut Kervanı, afetzedeler için aşevi kurdu, giyim yardımında bulundu.

Ekleme: 21.11.2023 14:35:07 / Güncelleme: 21.11.2023 14:35:07 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Batman Derneği, selde 4 kişinin hayatını kaybettiği şehirde afetzedelerin yaralarını sarıyor.

Selin ilk dakikalarından itibaren üye ve gönüllüleriyle beraber sahada bulunan Umut Kervanı, yiyecek ve giyim başta olmak üzere sel bölgesine yardımlar ulaştırıyor.

Umut Kervanı Batman Yönetimi Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, yaptığı açıklamada, insani yardım noktasında afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Sahada bir aşevi kurduklarını belirten Teymur, burada hem sıcak yemek dağıtıklarını hem de giyim yardımında bulunduklarını ifade etti.

"Büyük bir afet"

Teymur, "Umut Kervanı olarak memleketimizde yaşanan selden dolayı mağdur olmuş ailelerimize bir nebze de olsa burada ilk etapta hem aşevi kurduk hem de giyim yardımı yapıyoruz. Özellikle Seyitler Mahallesi'nde yaşanan olay gerçekten büyük bir afetti. Bu afette 4 can kaybımız var. Tekrardan hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ailelerine de sabırlar niyaz ediyorum." dedi.

"Mağdurlara yardım elinizi uzatın"

Yardımlarının aralıksız devam edeceğini kaydeden Teymur, "Batman Umut Kervanı olarak ihtiyaç olduğu müddetçe yardımlarımız sürecek. Derme çatma da olsa bir yer kurduk. Hem giyim yardımı hem de aşevi olarak yardımlarımıza devam edeceğiz. Tespitlerimiz devam ediyor. Ailelerimizin mağduriyetini gidermek için inşallah hayırseverlerimizle birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Hayırseverlerimizden sel mağdurlarına yardım elini uzatmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)