Bozova Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine burs desteği

Bozova ilçesi genelinde bu yıl ilk defa üniversite sınavlarına girerek üniversiteyi kazanıp yerleşen öğrencilere belediye tarafından burs desteği veriliyor.

Ekleme: 17.11.2023 11:05:07 / Güncelleme: 17.11.2023 11:05:07 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Bozova Belediye'sinde bu yıl ilk kez üniversite sınavına girerek üniversiteye yerleşen 320 öğrenciye bir defaya mahsus burs desteği veriliyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte üniversiteye yerleşen öğrencilere burs verilmesi için alınan başvurular yapılan değerlendirmeler sonrasında öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığı öğrenildi.

Verilecek burslar maddi durumu iyi olmayan öğrenciler başta olmak üzere sırasıyla verileceği öğrenildi.

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yanı sıra Bozova Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl açılan üniversiteye hazırlık kurslarında da başarılı olan öğrencilere burs desteği verileceği öğrenildi.

Üniversite bursları ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize her türlü desteği veriyor ve vermeye de devam ediyoruz. Bugün ilçemizde üniversiteyi kazanan öğrencilerimize destek olmak için kendilerine bir defaya mahsus olmak üzere burs desteğinde bulunuyoruz. İnşallah üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz gelecekte büyük başarılara imza atacaklardır. Üniversite sınavına girerek üniversitelere yerleşen tüm öğrencilerimize eğitimde başarılar diliyorum." dedi.

Üniversite bursları ile ilgili olarak öğrenciler ise, "Belediye başkanımızın bizlere eğitim desteği olarak vereceği burs için kendisine teşekkür ediyoruz. Eğitimde bu zorlu günümüzde maddi olarak bir nebze de olsa nefes alacağız. Alacağımız bursla eğitim ihtiyaçlarımız başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarımız içinde kullanmış olacağız. Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz." dediler. (İLKHA)