HAMAS liderlerinden Naim: Hastanedeki koşulları gözden geçirmek için tarafsız bir uluslararası komiteyi kabul edebiliriz

İşgalci siyonist rejimin iddia ettiği yalanları tekrar ispatlayamadığını söyleyen HAMAS'ın Gazze'deki liderlerinden Dr. Bassem Naim, el-Cezire kanalına yaptığı açıklamada, hastanedeki koşulları gözden geçirmek için tarafsız bir komiteyi kabul edebileceklerini belirtti.

Ekleme: 16.11.2023 09:15:05 / Güncelleme: 16.11.2023 09:15:40 / Güncel
Destek için 

İşgalci siyonist rejim ABD'nin ortaya attığı asılsız bir iddiadan sonra KASSAM mücahitlerini ve esirleri aramak için Şifa Hastanesine saldırdı.

İşgalci siyonist rejim, yaptığı vahşice ve korkakça bombardıman sonucunda evini terk ederek zor şartlar altında hastanelerde kalan Gazze halkının direncini kırmak, onları korkutmak ve o bölgeden kaçmaya zorlamak için hastaneleri bombalıyor.

Dün Şifa Hastanesine yapılan saldırı sonrasında el-Cezire kanalına işgalci siyonist rejimin ortaya attığı yalanlar ve asılsız iddialar üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS'ın Gazze'deki liderlerinden Dr. Bassem Naim, şunları kaydetti:

"Gazze Şeridi'ndeki Şifa Tıp Kompleksinde geçen bu skeçi bekliyorduk. Şifa Hastanesi ile ilgili siyonist iddialar saçmalıktır. Hastanelerdeki koşulları gözden geçirmek için herhangi bir tarafsız uluslararası komiteyi kabul edebiliriz. Hastaneler, Gazze'ye yönelik devam eden terörist siyonist saldırısı sonucunda evlerinden yurdundan edilen 70 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Buradan askeri direniş eylemi yürütmek mantıklı değil. Terörist siyonist işgal ordusunun Şifa Külliyesine silah getirip yerleştirmesini ihtimal dışı bırakmadığımızı başından beri söylemiştik."

"Terörist işgal ordusunun sunduğu deliller saçma ve değersiz. Terörist siyonist düşman, haftalardır iddia ettiğini bir kez daha ispatlayamadı. Siyonist düşmanın amacı hastanelere ve sağlık personeline baskı yapmak ve halkı yerinden etmektir. Siyonist düşman, Gazze'deki hastanelerden 25'ini bombalama, kuşatma ve yıkım yoluyla hizmet dışı bıraktı. Bu cani düşman yasalara saygı duymuyor; çocukları, kadınları öldürmeye, evleri sakinlerinin başına bombalamaya devam ediyor ve dünya da buna tanık oluyor." (İLKHA)