Umut Kervanı Van’da kermes gelirini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Umut Kervanı Vakfı tarafından Van’da yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermesten elde edilen gelir ailelere ulaştırıldı.

Ekleme: 13.11.2023 10:40:06 / Güncelleme: 13.11.2023 10:40:06 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Yaptığı yardımlarla takdir toplayan Umut Kervanı Vakfı, yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlediği 10 günlük kermesin gelirini ailelere ulaştırdı. Umut Kervanı Van’da nakit, gıda, yakacak ve kıyafet yardımı şeklinde yapılan desteklerle yüzlerce aileye ‘umut’ oldu.

15-24 Ekim tarihlerinde Beşyol Meydanı’nda yapılan kermese Vanlıların yoğun ilgisi sonucunda elde edilen tüm gelir yardıma muhtaç ailelere teslim edildi.

Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Umut Kervanı Van Başkanı Sedat Vatan, “15-24 Ekim tarihleri arasında yetim ve muhtaç aileler yararına bir kermes düzenledik. Burada elde ettiğimiz gelirleri rabbim nasip etti biz de derneğimize kayıtlı ailelerimize dağıttık. Bu kermesimizde özellikle teşhir ettiğimiz ürünler, ev yapımı yemekler oldu. Hayırsever bacılarımız, kardeşlerimiz evde yaptıkları yemekleri getirip bize teslim ettiler. Biz onları dağıttık. Onların yanı sıra yine ailelerimizin, özellikle bayanlarımızın bize göndermiş olduğu işte el işi, oya gibi şeyleri teşhir edip burada paraya çevirdik. Paraya çevirdikten sonra ise derneğimize kayıtlı ailelerin tespitini yaptıktan sonra kendilerine birebir dağıttık. Zaten bu aileler önceden bizim derneğimize kayıtlı ailelerdi. Mağduriyet dereceli belirlenmiş ona göre yardım yaptığımız ailelerdi. Elde ettiğimiz gelirleri ailelerimizin bir kısmına nakdi olarak ulaştırdık, bir kısmına ise tabi ihtiyaçlarına binaen nakdi yardımların dışında önümüzün kış olması hasebiyle yakacak ihtiyacı olan ailelere yakacak olarak teslim ettik. Bir kısmının gıdaya ihtiyacı vardı, gelen gelirleri gıdaya çevirerek onlara gıda teslim ettik. Bir kısım ailelerimizin de giyinme ihtiyacı vardı. Gelirin bir kısmını da biz giyime çevirerek giyim yardımda bulunduk. Bazı ailelerimizin doğalgaz, kira ve elektrik gibi nakit ihtiyaçları oluyordu. Biz elde ettiğimiz gelirin bir kısmını da ailelerimize nakit olarak teslim ettik. Bu minvalde kermesimize katkıda bulunan bayan kardeşlerimize, annelerimize ve bize desteklerini esirgemeyen esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Kış hazırlıklarımıza da başladık”

Sedat Vatan

Kış aylarının gelmesine sayılı günler kaldığını hatırlatan Vatan, “Allah nasip ederse biz bu kermesle sınırlı kalmayacağız. Malum, önümüz kış. Biz şu an Umut Kervanı olarak kış hazırlıklarımıza da başladık. Odundur, kömürdür, kışlık giysilerdir. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattık. Allah nasip ederse yakın bir tarihte yine bunların dağıtımına başlayacağız. Tabi bunlar bir külfettir, bunların karşılanması gerekiyor. Biz yine buradan hayırsever kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Ne kadar çok yardım ederlerse biz o kadar çok aileye ulaşırız.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’ye 6 milyonluk yardımda bulunduk”

Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarına da değinen Başkan Vatan, “Siyonist işgalci çete, 7 Ekim’den sonra Gazze’de Müslümanlara karşı bir soykırım gerçekleştirdi. Biz bu kermesimizi yetim ve muhtaç aileler yararına yaptıysak bile bu olaylardan ötürü onlar için de bir yardım çağrısı oluşturduk. Derneğimize, özellikle kermesimize gelen hayırseverler bu konuda Gazze için de yardımda bulundular. Biz de, bize ulaştırdıkları yardımları genel merkezimiz aracılığıyla Gazze'deki mağdur ailelere ulaştırdık ve şu an hala yardımlarımız devam ediyor. Yakın bir tarihte Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak Gazze’ye 6 milyon gibi bir yardımda bulunduk ve yardımlarımız hala devam ediyor. Burada da yine kısa bir zaman önce bayanlarımız kendi aralarında bir yardım kampanyası başlattı. Kimi bacılarımız takılarını verdi, kimi bacılarımız harçlıklarını, kimi çocuklarımız kendi kumbaralarını ayırarak gelip bize teslim ettiler. Biz de Allah nasip ederse bu vermiş oldukları yardımları en kısa zamanda Gazze’ye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

“Halkımız Gazze’yi unutmasın”

Filistinli Müslümanlar için yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Vatan sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Yardım çağrımızı yineliyoruz. Şu an Gazze’deki soykırım devam etmekte. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz çok zor durumdadırlar ve bu geçici bir durum değil. Biz istiyoruz ki en kısa zamanda bu savaş bitsin, oradaki Müslümanlar refaha kavuşsunlar. Fakat görüyoruz ki bu kısa süreli bir şey değil, bayağı uzun sürecek. Burada da bize düşen şey, dualarımızla onları desteklemek aynı zamanda maddi imkânlarla onlara yardımcı olmak. Biliyorsunuz orada yapılan bu soykırım neticesinde okullar, sağlık kurumları bombalanıyor. Oradaki insanların ilaca ihtiyaçları var ve aynı zamanda içme suları bile yok. Yakın zamanda Umut Kervanı olarak temiz su yardımında bulunduk, sağlık malzemeleri gönderdik. Aynı zamanda gıda noktasında çok zorluk çekiliyor. Oraya bir şekilde biz gıda yardımlarımıza da ulaştırdık. Halkımız Gazze’yi unutmasın. Gazze yardımlarımız devam ediyor, sizden de yardım bekliyoruz.” (İLKHA)