Mardin Artuklu Üniversitesi tıp öğrencileri ilk fidanlarını toprakla buluşturdu

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri erken başladı. Üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi öğrenci ve hocaları birlikte kampüste fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Ekleme: 10.11.2023 15:55:04 / Güncelleme: 10.11.2023 15:55:29 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Fidan dikim etkinliğine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Bozkurt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici, Yapı Dairesi Başkanı Beşir Büyüktaş, Tıp Fakültesi hocaları ve öğrencileri katıldı.

Fidan dikim etkinliği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Bozkurt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici’nin birlikte ektiği incir fidanıyla başladı.

Bu sene öğrenci almaya başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk öğrencileri 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde ilk fidanlarını daha yeşil bir dünya ve geleceğe nefes dilekleriyle diktiler.

Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” temasıyla başlattığı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde milyonlarca fidan toprakla buluşturularak 100’üncü Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturulacak.

Mardin Artuklu Üniversitesinde 11 Kasım günü kampüs genelinde gerçekleştirilecek fidan dikimi ve ağaçlandırma çalışmalarıyla etkinlikler devam edecek. (İLKHA)