Kahramanmaraş'a yeni şehir meydanı yapılacak! İşte o meydan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin merkezi Kahramanmaraş'a yapılacak şehir meydanı projesinin hazır olduğunu bildirdi.

Ekleme: 09.11.2023 15:40:50 / Güncelleme: 09.11.2023 15:40:50 / Güncel
Destek için 

Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş'ın yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, rezerv alanlarda kısa sürede temelleri atarak inşaatlara başladıklarını aktaran Özhaseki, "Gerek rezerv alanlardaki çalışmalarımızla gerekse de 'Yerinde Dönüşüm' projemiz ile Kahramanmaraş genelinde toplam 82 bin 104 konut ve 34 bin 504 ticari alanı, 4 kırmızı çizgiden asla taviz vermeden inşa edeceğiz.

Kahramanmaraş'ta yıl sonuna kadar 10 bin 337 konut ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Daha sonra biten konutlarımıza etap etap afetzede kardeşlerimizi yerleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, şehrin yeniden imar ve ihya sürecinde alanında uzman mühendis, mimar, şehir plancısı, sanat tarihçisi ve bilim insanlarıyla sürekli fikir alışverişinde olduklarını belirtti.

Kahramanmaraş'ta inşa edilecek şehir merkezlerinin yüzyıllarca yaşayıp, tarihe tanıklık edeceğini ifade eden Bakan Özhaseki, "Her bir detayı ince ince düşündük. Konuttan köy evine, ticari alandan sosyal donatılara kadar her ihtiyaca cevap verecek şekilde inşa edeceğimiz Kahramanmaraş'ı, kartpostallara konu olacak güzellikteki meydanıyla da en kısa sürede ihya ederek depremin izlerini sileceğiz." ifadelerini kullandı.