Umut Kervanı Midyat'ta Gazze yararına kermes düzenliyor

Siyonist işgalci terör şebekesinin bir ayı aşkın süredir abluka altındaki Gazze'de soykırımı devam ederken, Midyat ilçesinde Gazze yararına kermesler düzenlenerek katkı sunuluyor.

Ekleme: 09.11.2023 09:20:04 / Güncelleme: 09.11.2023 09:20:04 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin'in Midyat ilçesinde Gazze yararına kermes düzenlemesi devam ediyor. Midyat STK Platformunun 8 günlük kermesinin ardından, Umut Kervanı Midyat Temsilciliği tarafından da 5 günlük kermes açıldı.

Kermesten elde edilecek gelirle, Gazze'de büyük bir yıkım yaşayan halkın yaralarının sarılması amaçlanıyor. 

Seyitler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde açılan kermeste, giyim, kitap, yiyecek-içecek, hediyelik eşya; Aksa, Filistin, Kudüs davasının simgeleri, atkı, Filistin bayrağı ve başörtüsü gibi objeler satılarak kermese gelir sağlanıyor.

Öte yandan katliamı anlatan resim sergisi ve çalınan ezgi ve marşlarla Kudüs ve Filistin davasının anlaşılması amaçlanıyor.  

Ayrıca kermesin yapıldığı mekânın camlarına, işgalcilere destek veren markaların görselleri asılarak, 'Alma! Satma! Sponsor Olma! Soykırıma ortak olma! sloganıyla boykot çağrısı yapılıyor.

5 gün olarak 9.00 – 20.00 saatleri arasında devam etmesi planlanan kermesin 12 Kasım'a kadar süreceği belirtilirken halkın kermese katkı sağlaması çağrısında bulunuldu.

Kermes ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Mehmet Şerif Ece, Gazze'de yaşatılan soykırıma insan olan hiç kimsenin kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi.

"Müslümanların Gazze için kimin elinden ne gelirse yardımcı olmaya çalışması farzdır"

Mehmet Şerif Ece

Ece, "Umut Kervanı olarak Filistin ve Gazze yararına bir nebze yardımımız olsun diye bir kermes düzenliyoruz ve bütün gönüllü elemanlarımızla  yardımcı olmaya çalışıyoruz inşallah. Burada o konuda yardımcı olacaklar. Gazze'de neler olduğunu zaten herkes biliyor. Bunu detaylı bir şekilde anlatmaya gerek yok. Orada taş üzerinde taş bırakılmamış. Yani bizim oraya gidecek, orada mücadele edeceğimiz gücümüz yok ve bu gücümüzün üstündedir. Ama hiç olmasa oradaki evsiz, susuz ve yemeksiz kalan kardeşlerimize biraz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün Müslümanların da bu konuda kimin elinden ne gelirse yardımcı olmaya çalışması farzdır yani. Kermesimiz 5 gün sürecek inşallah. Kermesimizde tatlı çeşitleri, ev yemekleri çeşitleri var. Bunların yanında elbise var. Ayakkabılar var bu şekilde. Tabii ki, böyle konularda böyle etkinliklerde herkesin destek olması lazım. Çünkü bu sadece bir kesimle olmaz. Herkesin destek olması, sahip çıkması lazım. Yani kimi gelir burada yemek yer, kimi bir katkı sunar, kimi  buraya  satılması için bir eşya getirir ve o şekilde satılır inşallah. Biz bütün hayırseverlerimizden hali vakti yerinde olan bütün halkımızdan yardımcı olmalarını bekliyoruz." dedi.
 
"Gazze'de yapılan zulüm ve dünyanın gözünü yumduğu bir ortamda Filistinli kardeşlerimize sahip çıkalım"

Cemal Acar

Cemal Acar, "Filistinli kardeşlerimiz için Umut Kervanı kermesinde gönüllü olarak hizmet veriyoruz.  Midyat halkını katkılarını sunmaları için davet ediyoruz. Filistinli kardeşlerimize sahip çıkalım. Gazze'de yapılan zulüm ve dünyanın gözünü yumduğu bir ortamda kendi kardeşlerimize sahip çıkmak açısından seslerini duyurmak için bu tür organizasyonları yapıyoruz. Onlara bir nevi destek olalım. Yani buraya gelip en azından buradaki yemekleri yesinler, evde yemesinler. Bizim fiyatlarımız da uygundur. Ailecek burada yemeklerini yesinler. Hem Filistinli kardeşlerimize bir katkı olur hem buradaki işleri de yürütmüş oluruz. Bir nevi destektir. Tüm Midyat halkını davet ediyoruz." diye konuştu.
 

"Gazze'de yetim kalan bir topluluk görüyoruz"

Abdullah Altunkaynak

Abdullah Altunkaynak, "Umut Kervanının düzenlemiş olduğu kermese katıldık. Ben ve arkadaşlarım gönüllü olarak burada hizmet ediyoruz. Filistinli kardeşlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Elimizden şu anda bu şartlar geliyor. Elimizden şu anda kermeste topladığımız parayı onlara göndermek geliyor. Yeri geldiğinde inşallah Allah bize Filistin'e gitmeyi de nasip eder. Gazze'de şu anda bir soykırım var. Ukrayna'da ölen çocukların umursandığı kadar Gazze'de ölen çocuklar umursanmıyor maalesef. Aynı zamanda bir dışlanmayı görüyoruz. Gazze'de aslında yetim kalan bir topluluğu görüyoruz. Onlara sahip çıkma adına bu tür kermeslere destek vermeliyiz. Tüm halkımızı davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler