Din görevlilerinden, katliam ortağı ABD'nin Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek eylemi

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet-Sen, işgalci siyonistlerin katliam ortakları ABD Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek eyleminde bulundu.

Ekleme: 06.11.2023 16:30:08 / Güncelleme: 06.11.2023 16:40:18 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

İşgal çetesinin, Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın ortağı ve destekçisi ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ankara’ya gelmesini protesto etmek ve “katilleri ülkemizde istemiyoruz demek” için bir araya gelen din görevlileri, hükümete çağrıda bulundu.

Basın açıklamasını din görevlileri adına Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız okudu.

Yıldız, “Bugün burada; neredeyse bir aydır aralıksız katliamların yapıldığı çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden masumların öldürüldüğü, insanlığın, insan onurunun katledildiği Gazze’deki soykırıma dur demek, Gazze’deki şanlı direnişe destek vermek için bir aradayız. Bugün; sadece savaş uçaklarıyla değil, açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlıkla katledilen Gazze ve Filistin Halkıyla dayanışmamızı ve kardeşliğimizi göstermek mazlumların sesi olmak için buradayız. Bugün Diyanet-Sen olarak ABD büyükelçiliği önündeyiz. Niçin ABD Büyükelçiliği? Çünkü siyonist devletin işgalinin arkasında da, bugün yaşanan vahşetin, katliamların, soykırımın arkasında da Batılı suç ortaklarıyla birlikte ABD var.” dedi.

“Bir asırdır Filistin’de akan her damla kanda, dökülen her gözyaşında en büyük suçlu ABD ve batılı müttefikleridir”

Konuşmanın devamında Yıldız, “General Allenby 1917’de Kudüs’ü işgal edince, Avrupa’daki bütün kiliselerde çanlar çalıyor, meydanlar Kudüs’ün işgalini kutluyordu. Bugün ABD ve güdümündeki Batı aynı coşkuyla Gazze’deki katliamı kutluyor. Akif’in tek dişi kalmış canavar olarak tesmiye ettiği vahşi soykırımcı batı, milyonlarca Müslümanın ölümünden sorumludur. Irak’ta, Bosna’da, Afganistan’da, Suriye’de, Anadolu’da, Afrika’da, Amerika kıtasında vahşi soykırımlar yaptılar. Müslümanların kanını dökmeye doymayanlar bugün de Gazze’de soykırım yapıyor. Ancak biliyoruz ki Gazze son olmayacak. Gazze daha başka soykırımların habercisi. İşte bu yüzden diyoruz ki: Kudüs’ün kaderi İstanbul’un kaderidir. Gazze’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. Bir asırdır Filistin’de akan her damla kanda, dökülen her gözyaşında en büyük suçlu ABD ve batılı müttefikleridir. Soykırıma destek için İngiltere’yle birlikte uçak gemilerini, savaş uçaklarını gönderen de ABD.” ifadelerine yer verdi.

"7 Ekim'den bu yana Gazze’ye 18 bin ton bomba atılmış"

Son olarak Yıldız, “Gazze’deki soykırıma yol açan, insani ateşkes tasarılarını, barış çağrılarını veto eden de ABD. Gazze’de yaşanan soykırımda kullanılan silahları veren de ABD. Medya tekeliyle mazlumun sesini kısan, zalimin propagandasını yapan, soykırımı gizlemek için medya gücünü seferber eden de ABD. 7 Ekim'den bu yana Gazze’ye 18 bin ton bomba atılmış. Bu bombanın gücü Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı. 27 günde israil saldırılarında 4 bin çocuk katledildi. 2 bin 500’ü kadın olmak üzere 9 bin Filistinli masum öldürüldü. 23 bin kişi yaralandı. Binlerce kişi de kayıp veya enkaz altında. Ama İslam Dünyası istisnalar dışında sessiz. Sadra şifa bir ses yok. Güney Amerika’dan israille ilişkisini kesen ülkeler var ama İslam dünyasında çıt yok. O nedenle biz bugün ayrıca burada, soykırım karşısında sessiz kalan, Gazze halkını israilin olmayan insafına terk eden Mehmet Akif’in ifadesiyle dipdiri meyyitler hükmündeki İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin ölümünü ilan etmek, fatihasını okumak için buradayız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler