İşgalci siyonistlerin Gazze saldırılarında 79 BM personeli katledildi

İşgalci siyonistlerin Aksa Tufanı operasyonundan sonra Gazze'ye yaptığı hava saldırılarında 79 BM personeli hayatını kaybetti.

Ekleme: 06.11.2023 14:09:28 / Güncelleme: 06.11.2023 14:25:01 / Güncel
Destek için 

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa Tufanı operasyonunda asker ve askeri araç kayıpları vermeye devam eden işgalci siyonist rejim, Gazze'ye yaptığı korkakça ve vahşice saldırılara devam ediyor.

İşgalci siyonistlerin çoğu çocuk ve kadın olmak üzere sivilleri, basın mensuplarının katledildiği saldırılarında Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) personelleri ya hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor.

Yaptığı açıklamada 24 Ekim'de 2 çalışanının katledildiğine dair teyit aldığını ve işgalci sioynistlerin bombardımanı sonucu Gazze'deki çalışanları arasında yaralananların sayısının 24'e ulaştığını söyleyen UNRWA, şunları kaydetti:

"Bombardıman nedeniyle Gazze'nin farklı bölgelerindeki 48 tesisimiz hasar gördü. Çok sayıda çalışanımız akraba ve arkadaşlarını kaybetti ve evlerinden kaçmak zorunda kaldı. Buna rağmen insani yardım konusunda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Savaşın başlangıcından bu yana Gazze'de 1 buçuk milyonu aşkın insan evini terk etti ve bunların neredeyse yarısı 149 tesiste ikamet ediyor."

İşgalci siyonist rejimin dün Gazze'deki iletişimi kesmesi sebebiyle Gazze'deki ekinin büyük çoğunluğuyla iletişimlerini kaybettiklerini ifade eden UNRWA, "Bu, işgalin son on gün içinde üçüncü kez iletişimi kesmesi anlamına geliyor. israil işgal ordusu çok sayıda UNRWA okulunu hedef aldı, bunlardan en sonuncusu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan ve Cebeliye kampındaki en büyük okul olan ve binlerce yerinden edilmiş kişinin barındığı el-Fahura Okuluydu. Bombalama onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı. (İLKHA)