BUÜ öğrenci toplulukları: Filistin meselesinde sessiz kalmayın

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü soykırıma tepki gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci toplulukları; Filistin'in yanında oldukları mesajını vererek, İslam dünyasına bu meselede sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladılar.

Ekleme: 31.10.2023 14:05:13 / Güncelleme: 31.10.2023 14:06:40 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci toplulukları, İslam dünyasına seslenerek, bu meselede sessiz kalmayın çağrısında bulundular.

Öğrenciler, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

"Gazze'de soykırım yapılıyor"

Berat Turan

Filistinli Müslüman kardeşlerimizin eğitimlerinden ve en ufak bir insani haklardan mahrum olduklarını belirten Berat Turan, "Bugün Filistin'de olan acı Arabın acısı değildir. Tüm insanlığın acısıdır. Gazze'de soykırım yapılmaktadır. İşgalci israil'de her partinin seçim vaatleri Filistin üzerinedir. Seçim vaatlerinde 'Filistin ve Gazze halkını böyle yok edeceğiz' gibi vaatleri veriyorlar. Kendi seçimlerinde sürekli bunu söylüyorlar. Bu zulümlerin son bulması için Avrupa'ya insani güçlere ve BM'ye ihtiyacımız yoktur. Müslümanlardan başka bu kanı durduracak bir güç yoktur." şeklinde konuştu.

 "Filistinli kardeşlerimize ses olamadığımız için rahatsız durumdayız"

Kadir Küçük

Filistin'de devam eden zulümden fazlasıyla rahatsız durumda olduklarını söyleyen Kadir Küçük, "Ümmetin acısını çekmekteyiz. Dünyanın bu zulme sessiz kalmasından hatta tam tersi tarafta olup Kudüs ve Filistinli kardeşlerimize bizler de onlara ses olamadığımız için rahatsız durumdayız. İslam âlemindeki özellikle Türkiye'de bulunan sessizlikten de rahatsızız. Son günlerde çok şükür ses vermeye başladılar. Biz öğrencilerde kendi çapımızda yürüyüş ve konuşmalar girişiminde bulunduk.  İslam âleminin devletlerini Filistin'e Kudüs'e ve Gazze'deki kardeşlerimize ellerinden geldikleri herhangi yardımı yapmaları konusunda onları davet ediyoruz. Bizler ruhen ve kalben olarak Filistinli ve Gazze'li kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

"İslam dünyasının bu meselede sessiz kalmamasını istiyoruz"

Harun Kolukısa

Öğrencilerden Harun Kolukısa, "Malumunuz dünya gündeminde yer edinmiş Gazze'deki kardeşlerimizi yalnız bırakmamak için bütün kardeşlerimizle birlikte toplanıp onların vermiş olduğu bu mücadelenin arkasında olduğumuzu ve sonuna kadar desteklemek amacıyla toplandık. Filistinlilerin yalnız olmadıklarını, İslam dünyasının da bu meselede sessiz kalmamasını istiyoruz. Tarihte olduğu gibi Selahaddin Eyyubi'nin gösterdiği Kudüs hassasiyetini tüm İslam âleminin de bu sadakatle göstermesini diliyorum." diye belirtti.

"Bu zulümler bir gün bitecektir"

Muhammed Emin Işık

Filistin'de yaşanan siyonistlerin zulmü nedeniyle kardeşlerimizin yaşadıklarına şahit olduklarını belirten Muhammed Emin Işık, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olduklarını ve onları desteklerini belirtmek istiyoruz. Bu zulme artık bir son vermelidir. Artık çocuklar ölmemeli, evler yıkılmamalı ve hiçbir yuvaya acılar düşmemelidir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya yapılan bu zulümler bir gün bitecektir. Mescid-i Aksa elbet bir gün esaretten kurtulup Müslümanların eline geçecek ve bizler buna inanıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)