Gercüş halkı: "Bu zulme karşı ümmetin birlik olmasından başka çaresi yok"

HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanlığınca düzenlenen basın açıklamasına katılım sağlayarak siyonist işgale tepkilerini haykıran halk, zulmü durdurmak için ümmetin birlik olmasından başka çaresinin kalmadığını söyledi.

Ekleme: 30.10.2023 14:15:13 / Güncelleme: 30.10.2023 14:18:34 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

 Batman'ın Gercüş İlçesinde HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanlığı tarafından Filistin'e destek siyonist işgale lanet için miting havasında bir basın açıklaması tertip edildi. 

Gercüşlülerin yoğun katılımıyla yapılan etkinlikte önemli mesajlar verildi, İslam alemine ve hükümetlere çağrıda bulunuldu. 
 
Etkinliğe katılan halk ise etkinlik öncesi ve sonrasında duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştılar.  

"Hesapsız ve hadsiz olarak bugün bebekleri, çocukları katleden israile ve Amerikaya lanet olsun" 

Burhan Şen

Ailece programa katıldıklarını belirten Burhan Şen, "Filistinli kardeşlerimiz için buraya geldik. Petrollerini Amerika ve işgalcilere peşkeş çekenleri tel'in etmeye geldik. Kardeşlerimize destek için geldik. Hesapsız ve hadsiz olarak bugün bebekleri, çocukları katleden siyonistlere ve Amerikaya lanet olsun. Müslümanlardan isteğimiz, Allah'ın buyurduğu gibi, "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bölünüp parçalanmayın.' Birlik ve kardeşlik lazım bugün. Eğer bir olmazsak, vallahi yarın bizim (Türkiye) sıramız gelecek. Öbür gün İran ve tüm İslam memleketlerin sırası gelecek. Allah'ın bize emri birlik olmamızdır. Birlik, birlik, birlik..." ifadelerini kullandı.  

"Kudüs, Aksa, Filistin ve Gazze'nin zalimlerin zulmünden kurtarılması için dua ediyoruz"

Hayriye Şen

Hayriye Şen, "Kudüs için buraya geldik. Kudüs, Aksa, Filistin ve Gazze'nin zalimlerin zulmünden kurtarılması için dua ediyoruz. Bu zulmü yapanları lanetliyoruz. Rabbim Müslümanların sayısını artırsın, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuştursun. Müslümanlara güç ve kuvvet versin. Allah işgalcileri ve işbirlikçilerini kahru perişan etsin. Rabbim İslam sancağı Kelime Tevhidi düşürmesin . Müslümanlara yardım etsin." diye konuştu. 

"Hepimiz Ebu Ubeyde'nin yanında durmak zorundayız ve HAMAS liderlerini desteklemeliyiz"  


Büşra Zengin

Artık Filistin'in özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirten Büşra Zengin, "Zaten biz olanları görüyoruz. Televizyonları zaten açamıyoruz. Sosyal medyada da görüyoruz bunları. Artık gerçekten ümmet olarak biz buna dur demeliyiz. Yani Filistin gerçekten özgür olmalı. Tam 75 yıldır zulüm altındadır. Yani bu zulmü sonlandırmak için ümmetçe bizim görevimizdir. En basit hareket olan boykot yaparak direnmemiz lazım. Ne kadar olursa olsun biz kendi kararımızı, istikrarımızı sağlamalıyız. Yani Filistin için yaşasın özgürlük diyorum. Gerçekten de özgürlük olması şart. Filistin toprakları artık özgür olmak zorunda. Yani bunun bir bahanesi kalmadı. İşgalciler, Batı ülkelerini kendi arkasına almasından böyle davranıyor. Çağrım şu olacak; muhakkak hepimiz bir birliktelik oluşturmak zorundayız. Hepimiz Ebu Ubeyde'nin yanında durmak zorundayız ve HAMAS liderlerini desteklemeliyiz. El Kassam Tugaylarının hepsini desteklemeliyiz ve onların yanında durmalıyız." ifadelerini kullandı.  

"Gazze halkının ve direniş güçlerinin yanındayız"

Mehmet Halit Aslan

Mehmet Halit Aslan, "Bütün Müslüman halk gibi Gercüşlüler de Gazze halkının yanındadır. Zaten bütün Müslümanların olması gerektiği gibi biz de karınca misali tarafımızı belli ediyoruz. Yalnız taraf belli etmek değil, aynı zamanda Musa aleyhisselamın yanında da olmamız lazım. Sadece siyonistlere karşı durmamız gerekmiyor yani. Olması gereken direniş güçlerinin yanında olmamız lazım. Yani devletler olarak açıkçası halkının söylemleriyle hareket etmeli. Mesela bir millet tek başına hareket edemez ama devlet izin verdiği sürece insanlar ona göre bir şeyler yapabilir. Ama şu anda elimizden gelen toplanarak siyonistlere karşı durmaktır. Biz de elimizden geldiğince siyonistlere karşı durmak ve tarafımızı belli etmek amacıyla şu an siyonistlere karşı duruyoruz ve dimdik ayaktayız. Gazze halkının ve direniş güçlerinin yanındayız. Gazze'de tam bir insanlık dramı yaşanıyor ve bu insanlık dramına, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere  Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi de borçlu olan ülkeler siyonizme destek çıkıyor. Yalnız her Müslüman halkın ve her Müslüman devletin siyonistlere karşı bir borcu yoktur. O yüzden biz dimdik karşılarında duracağız." dedi  

"Gazze'ye sahip çıkmak için buraya geldik"

Mehmet Zeki Avcı

Mehmet Zeki Avcı, "Ümmetin birlik ve beraberliği için dua edeceğiz. Gazze'ye sahip çıkmak için buraya geldik. Dua edeceğiz ve bütün mitinglere katılacağız inşallah. Kahrolsun israil." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler