Cizreli kadınlar: Kudüs ve Mescid-i Aksa'mız için canımız feda olsun

Siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen katliamlara Cizreli kadınlar tepki gösterdi. Filistin halkını her zaman destekleyeceklerini belirten kadınlar, Dünyaya bu zulmü durdurmaları için çağrısında bulundu.

Ekleme: 28.10.2023 19:05:05 / Güncelleme: 28.10.2023 19:09:47 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Cizre Sanat Sokağında yapılan basın açıklaması sonrası Cizreli kadınlar, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı. Kadınlar, mal ve canları ile cihad etmeye hazır olduklarını belirttiler.

Filistin'deki katliamlara daha fazla tepki vermek için hazır olduklarını söyleyen Halime Karaalp, "Devlete, milletimize, bütün İslami STK'lar başta olmak üzere herkese çağrımızdır; lütfen elimizden ne geliyorsa yapalım. Basın açıklamasıdır, yürüyüşlerdir tepkilerdir bunların hepsini bizler yapmaya hazırız. Ben inanıyorum ki, binler milyonlar hazırdır. Filistin için Aksa için Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ümüz için hazır ve nazır bekliyorlar. Bizler hem kalben hem bedenen hem de elimizden gelen her şeyle beraber Kudüs'ümüzün ve Mescid-i Aksa'mızın yanındayız.  Cizre'mizden, Hazreti Nuh'un diyarından diyoruz onların direnişlerine gönülden destek veriyoruz ve son nefesimize kadar da desteklerimiz devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Zeynep Tekin, "Bugün burada toplanmamızın nedeni, 1948 yılından beri Filistin halkına yönelik yapılan işgalleri lanetlemektir. Zalim israil'in vahşice katlettiği bebekleri anmak için buraya geldik. HAMAS'ın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Cizre'den HAMAS'a selam direnişe devam diyoruz." şeklinde konuştu.

Dünyaya bu zulmü durdurmaları için çağrıda bulunan Nurcan Kaya, "Bugün bir annenin yaşamaması gereken israil'in vahşetini burada kınıyoruz. Annelik duygusu çok kutsaldır. İnsanın kalbini acıtabilecek en büyük yara, çocuğunun cansız bedenini ellerinde taşımasıdır. Biz şuan bu duyguyu yaşamıyoruz. En basit haliyle dua ederek yanlarında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Filistin'deki anneler, bebeklerinin parçalarını yerden toplarken, biz yapılan vahşete ses olmaya çalışıyoruz. Dünyaya bu zulmü durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz. Biz anneler ve çocukları olarak bu vahşeti kınıyoruz. Rabbim en yakın zamanda Filistin'e fethi nasip edecek ve özgürlüğüne kavuşturacaktır. Biz o nasip edilecek fetihte katkımızın olmasını istiyoruz.  En küçük haliyle vahşeti kınamak ve Filistin'deki kardeşlerimize dua ediyoruz. Rabbim Filistin'in ve bu ümmetin sesini zalim insanlara duyursun ve yöneticiler de biran önce bir müdahalede bulunsun, bu zulme ortak olmasınlar." dedi.

Canları ve malları ile cihada hazır olduklarını belirten Fatma Sevinik, "Bu israil'in Allah belasını versin, bir anne olarak o kadar çok üzülüyoruz ki, o çocukların cansız bedenlerini gördükçe kahroluyoruz. HAMAS'ın zaferini Allah'tan diliyoruz. Allah u Teâlâ bu katliamları yapanları kahru perişan etsin, israil'in belasını versin. Rabbim bize bu imtihanda sabır yağdırsın. Gerçekten onlar orada acı çekerken biz de burada imtihandayız. Rabbim sabır versin tüm annelere. Gerçekten bir evladını kaybetmek çok çok acı verici, biz onların acısını burada yaşıyoruz gözyaşlarımızla dualarımızla. Rabbim onları cennetinde muamele etsin, bizlere de sabır versin. Eğer ki canlarımızla velev ki mallarımızla Cihat edeceksek, canımızla malımız da bizlere cihadı nasip etsin. Bu ümmetin uyanışını nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına katılan çocuklar da, Filistin'e dua ederek siyonist işgal çetesine lanet okudu. (İLKHA)

İlgili Galeriler