Boykot uygulayan esnaf diğer işyerindeki dolapları da teslim edecek

İşgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markalara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Ekleme: 28.10.2023 15:50:07 / Güncelleme: 28.10.2023 15:51:40 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Yaklaşık 22 gündür aralıksız bir şekilde Filistin toprakların bomba yağmuruna tutan işgal rejimine öfkenin zirve yaptığı bugünlerde duyarlı esnaflar yapılan boykot çağrılarına kulak verdi.

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki işyerinde, daha önce işgal rejimine desteğini açıkça ifade eden coca cola markalı içecek dolabını ve ürünlerinin satışını bırakan esnaf, bugünde diğer işyeri için aynı uygulamaya gidiyor.

İTTİHADUL ULEMA başta olmak üzere siyonistlerin ürünlerinin tüketilmesinin caiz olmadığına yönelik uyarılar ard arda yapılırken satışını üstlenen bazı işyerleri bunun ticaretini yapmaktan vazgeçerek boykot çağrısına destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde Sur ilçesinde işgal rejimine tepki amaçlı coca cola markalı içecek ürünlerinin satışını durdurup dolap ve ürünleri firmaya geri iade eden Bülent Elelçi isimli esnaf, şimdide Kayapınardaki işyerinde aynı boykotu uygulamaya gidiyor.

"İnşallah bu dalga dalga büyür ve israilin o çok güvendiği ekonomisi yerle yeksan olur"

Başlattığı boykot çalışmasıyla ilgili konuşan Elelçi, "Bazı hassasiyetlerimizden dolayı israilin zülmüne tepki olarak siyonistlerin ürünlerini boykot etmeyi uygun gördük. Bundan ötürü israilin tüm ürünlerini işyerimizden kaldırmayı düşünüyoruz. Bu talebimizi de kendilerine ilettik. Gelip dolaplarını alacaklar. Suriçindeki işyerimde de aynı şekilde bir uygulamaya gittik ve gelip dolaplarını kaldırdılar." dedi.

Bundan sonra tespit ettikleri ürünleri peyderpey işyerinden kaldıracağını söyleyen Elelçi, "Müslüman olmamız hasebiyle bu tepkimizi gösteriyoruz. Temennim hem memleketimdeki hem bölgedeki hem Türkiye'deki hem de dünyaya yayılmasıdır. İnşallah bu dalga dalga büyür, insanlar hassasiyet gösterir ve israilin o çok güvendiği ekonomisi yerle yeksan olur." ifadelerini kullandı.  

"Kimse korkmasın, çekinmesin, rızkı veren Allah'tır, biz O'na dayanıyoruz"

Elelçi, "Yaklaşık 20-21 gündür o zulmü canlı olarak izliyoruz, üzülüyoruz. Esnaf olarak maddi yönden sekteye uğrasak da bu boykotumuzu sürdürmeyi düşünüyoruz, inşallah sürdüreceğiz de. Bu dolabın kalkması yüzde 20-25 oranında bizi etkileyecek ama 20 yıllık bir esnaf olarak şunu söylemek isterim: her ürünün olduğu gibi bununda bir alternatifi vardır. Kimse korkmasın, çekinmesin, rızkı veren Allah'tır, biz O'na dayanıyoruz. Bu 20 günlük süre içerisinde hassasiyeti olan esnaf arkadaşlarla görüştüğümde onlarda bundan sonra bu ürünü satmayacaklarını, boykot uygulayacaklarını ifade ediyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)