Gaziantep'te işgalci siyonist rejimin Gazze saldırısına tepki

İşgalci siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek için HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı öncülüğünde meydanlara çıkan Gaziantepliler, işgalci siyonistlere sert tepki gösterdi.

Ekleme: 28.10.2023 12:35:04 / Güncelleme: 28.10.2023 12:36:34 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Katil siyonist işgalcilerin Cuma akşamı Filistin'in Gazze kentindeki Müslümanlara havadan, karadan ve denizden başlattığı topyekûn saldırıları birçok şehirde vatandaşların tepkisine neden oldu.

Siyonist işgal rejiminin başta Filistin'in Gazze şehri olmak üzere diğer şehirlere yönelik yaptığı yoğun saldırıların ardından HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, "Gazze'de kardeşlerimiz katledilirken evde kalmak olmaz. Gaziantepli tüm hemşirelerimizi Filistinli kardeşlerimize destek için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na bekliyoruz." çağrısı yaptı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın çağrısıyla meydanlara çıkan Gaziantepliler, siyonist işgalcilerin katliamlarını protesto etti.

Katil siyonist işgalcilerin Gazze'deki Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği ağır bombardımanları ve saldırıları protesto etmek için HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, katil siyonist işgalcileri kınayan sloganlar attı.

Kortej halinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyen vatandaşlar, sık sık tekbir getirip "Ceng cihat, şehadet", "Dişe diş kana kan intikam intikam", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Katil israil Filistin ve Gazze'den defol", "Ordular Aksa'ya" ve "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan, Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve partililerin yanı sıra Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız, Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin ile STK başkanlarının da katıldığı protesto gösterisinde katil siyonist işgalciler ve destekçileri tel'in edildi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın yaptığı çağrıyla meydana çıkan vatandaşlar, meydanda okunan Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinleyerek dua etti.

İşgalci siyonistlerin Filistin saldırıları aleyhine slogan atan vatandaşlar, Filistinli mücahitlere de destek sloganları attı. Kentteki STK'ların da katıldığı gösterilerde dua edilerek dünya genelindeki tüm Müslümanlara çağrıda bulunuldu.

Gazze'nin bombalanmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Katil israil" sloganı atarak sık sık tekbirler getirdi. Meydandaki bir grup ise işgalci siyonistlerin paçavrasını yakarak ateşe verdi.

Meydanda toplanan kalabalığa yönelik bir konuşma yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt, katil işgalci siyonistlerin tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de soykırım ve insanlık suçu işlediğini söyledi.

Filistinliler için alanlarda toplandıklarını belirten Karakurt, "Bu meydanda bulunan hepimizin hissiyatları ve duyguları aynı, yerimizde duramıyoruz. Ellerimiz belki kardeşlerimize yetişemiyor. Dua ederek kardeşlerimize el uzatalım. Dualarımız ve okuyacağımız Kur'an-ı Kerimler kardeşlerimizin dizlerine fer olsun. Kardeşlerimiz için inşallah güç ve kuvvet olsun." dedi.

Konuşmasının devamında Filistinli Müslümanlar için dua eden Karakurt'un ardından gece boyunca meydanda Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler