Mardin'de Gazze için basın açıklaması ve dua

Mardin merkez Artuklu ilçesinde HAMAS'ın, "Cuma namazından sonra tepki gösterin" açıklamasından sonra Mardin STK Platformu öncülüğünde Cuma namazı çıkışı basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 27.10.2023 16:35:05 / Güncelleme: 27.10.2023 16:40:15 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

62 Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Mardin STK Platformu tarafından organize edilen programa siyasi partilerden de destek ve katılım gerçekleştirildi.

Program Şakir Nuhoğlu Camiinde kılınan Cuma namazının ardından yapıldı.

Basın açıklaması metnini Mardin STK Platformu Sözcüsü Necmettin Başboğa okudu.

"Bu gün Filistin’de Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları Siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir"

Besmele ile basın metnini okumaya başlayanan Başboğa, "Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kabe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da o kadar kutsaldır. Bu gün Filistin’de Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safından yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz. Şunu unutmayalım, siyonistlerin 'büyük israil projesi' vardır. Büyük israil projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz." dedi.

"Kudüs için her şeye hazırım"

Mardin STK Platformu olarak 'Kudüs için her şeye hazırım' adıyla bir imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Başboğa şöyle devam etti:

"Bizler belki farkında değiliz, ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar, siyonitlerin 'büyük israil projesi'ne karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir belki siyonistler şimdiye kadar, yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi. Ancak ümmetin bu kahraman evlatları kendilerini bizlere siper ederek, siyonistlerin önüne set olup durdular. Bu yüzden tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz.  'Ben izzet ve şeref sahibiyim' diyen her Müslüman bu aziz ve kutsi olan Aksa Tufanı harekatına destek vermelidir. Bizler Mardin STK platformu olarak bu amaçla Aksa Tufanı Ribat çadırı kurduk ve nöbetimiz devam etmektedir. Ayrıca burada 'Kudüs için her şeye hazırım' adı altında bir imza kampanyası başlattık. Tüm kardeşlerimizi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Siyonist işgal çeteleri her gün savaş suçları işlemekte, işlediği savaş suçlarına büyük şeytan Amerika ve diğer batılı ülkeler destek olmakta, hatta devlet başkanları düzeyinde destek ziyaretleri dahi yapılmaktadır. O zaman biz de diyoruz ki, küfür tek milletse biz Müslümanlar da tek milletiz. Ve bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir."

"İsrail’in anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlar uygulayın"

Son olarak devlet yetkililerine seslenen Başboğa, "Bizler zulme karşı az veya çok sesini yükselten her devlet veya yetkilinin çabasını görmezden gelmemekle birlikte bunun yeterli olmadığının görüyoruz. Gazze’de devam eden katliam da bunun canlı şahididir. Bu amaçla, İslam ülkelerine sesleniyoruz ve onların liderlerinden şunu talep ediyoruz. Siyonist işgal rejiminin saldırılarını derhal durduracak, ciddi adımlar atın. Siyonist israil, kınama, savaş hukuku gibi tabirlerden anlamıyor. Bu yüzden israilin anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlar uygulayın. Tüm diplomatik, ticari, stratejik kanalları kapatın. Gazze’nin her yerine acil olarak ilaç ve gıda başta olmak üzere tüm insani yardımları ulaştırın. Dünyanın dört bir yanında, çocuk, kadın, yaşlı ve sivillerin katledilmesine seyirci kalmak istemeyip, israile karşı Mescid-i Aksa'nın muhafızlığını yapmak isteyen halklara kolaylık sağlayın. Biz burada tüm İslam ülkelerine ve devlet idarecilerine hayır ve iyilikten başka bir şey demedik. Bizler Mardin STK platformu olarak hakkı hak, batılı batıl olarak söylemeye devam edeceğiz inşallah.  Allah'ım sen şahit ol, biz üzerimize düşeni söyledik. Bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun! Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'in Filistin için yaptığı duanın ardından son buldu. (İLKHA)