Van’da “Geç Kalma, Sağlıklı Kal” etkinliği düzenlendi

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde “Geç Kalma, Sağlıklı Kal” etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 26.10.2023 17:50:06 / Güncelleme: 26.10.2023 18:06:14 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

İpekyolu Belediyesi, örnek bir farkındalık etkinliğine imza attı.

"01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" kapsamında "Geç Kalma, Sağlıklı Kal" mottosuyla düzenlenen programla, meme kanserine dikkat çekildi.

Yürüyüş ve söyleşi programına; İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman, Sivil Toplum Kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Atatürk Sanat Galerisi önünde bir araya gelen kadınlar, farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe sınırlarındaki bir otelin önüne kadar yürüdü.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, İpekyolu Belediyesi’nden Şeyda Dışarılı’nın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşi ile devam etti.

Söyleşi programında Van YYÜ. Dursun Odabaş Tıp Merkezi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nurşen Toprak, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İskân Çallı ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş; meme kanseri, erken teşhis, radyolojik görüntüleme teknikleri, kendi kendine muayene, KETEM, kanserden korunmanın yolları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Soru cevap şeklinde süren söyleşi programında, tüm katılımcılara İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ücretsiz muayene çeki hediye edildi.

Ayrıca programın sonunda İpekyolu Belediyesi tarafından tüm katılımcılara çeşitli ikramlıklar verilerek, katkı sunan hocalara da plaket ve fincan takımı hediye edildi. (İLKHA)