SÜ İlahiyat Fakültesi öğrenci kulübü tarafından 'Gazze' konulu program düzenlendi

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Baciyân-ı Anadolu öğrenci kulübü tarafından 'Gazze' konulu program düzenlendi.

Ekleme: 25.10.2023 17:10:04 / Güncelleme: 25.10.2023 17:10:04 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Öğrencilerin Gazze konusunda duyarlılığını artırmaya yönelik hazırlanan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından öğrencilerin hazırladığı ve Gazze'deki katliamın boyutlarına yer veren video izlendi.

Gazze'de kadın olmak başlığıyla sunum yapan Doç. Dr. Gülşen İstek, Haçlıların yaptıkları zulümler kadar onlara karşı kıyam eden Müslümanları da tanımamızın, Gazze'de her türlü zorlukla baş etmeye çalışan kadınları tanımamızın ehemmiyeti üzerinde durdu.

Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Kudüs ve Gazze: Ümmetin imtihanı konulu konuşma yaptı.

"Siyonist israil ve destekçilerinin yaptığı katliamlar karşısında ümmet, büyük bir imtihan veriyor"

Peygamberler şehri Kudüs ve İmam Şafii gibi âlimleri yetiştiren âlimler, mücahitler şehri Gazze'yi geçmişi ve bugünüyle ele alan Memduhoğlu, "İşgal altındaki bu coğrafyada siyonist israil ve destekçilerinin yaptığı katliamlar karşısında ümmet, büyük bir imtihan veriyor. Öğrenciler olarak bu duyarlı duruşu göstermek takdire şayandır. Gazze katliam ve soykırımı ile, işgalci Siyonist israili destekleyip kudurtan batılı haçlı ve evancelist güruhunun gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Küfrün tek millet olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Siyonist haçlı ittifakına karşı ancak gücümüzü artırarak koyabileceğimizi hatırdan çıkarmamalıyız." dedi.

"Sessiz kalmak bu katliamlara ortak olmaktır"

Zulüm üzerine kurulu hiçbir düzenin ilelebet varlığını idame edemediğini ve zulüm üzerine kurulmuş israilin de elbet bir gün yıkılacağına vurgu yapan Memduhoğlu, "Bizler hepimiz canımızla malımızla Gazze’ye yardım yapmaya hazırız. Tüm insanlığı Gazze’de yaşanan katliamların durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz. Sessiz kalmak bu katliamlara ortak olmaktır. Neler yapabilirisin en başında imanımızı güçlü kılıp dualar edebiliriz. Kavli dualara gücümüz nispetince fiili dualarımızı katabiliriz. Mesela haftada en az bir yemek parasını Gazze için ayırabiliriz. Üniversite yönetimimize Kudüs konulu seçmeli ders teklifinde bulunabiliriz. Gazze konusunda Müslüman ülke yöneticilerini sosyal medya ve İnternet platformlarında, elimizdeki telefonu bu hizmette kullanarak harekete geçmeye çalışabiliriz. Gelecekte bu zalimlerin anladığı tek şey olan güce erişmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Program öğrencilerin şiirleri ve Ahmet Taşdoğan'ın duasıyla sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler