Ağrı'da "Mescid-i Aksa ve Kudüs" konulu panel gerçekleştirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından "Mescid-i Aksa ve Kudüs" konulu yapılan panelde işgal rejiminin Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlar ve Kudüs'ün önemi üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Ekleme: 25.10.2023 17:09:25 / Güncelleme: 25.10.2023 17:36:37 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Panel, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda Filistin davasını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Programda yaşanan katliamlarla ilgili konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, "Maalesef israil bütün dünyanın gözü önünde insan haklarını yok sayarak çoluk çocuk, bebek yaşlı, kadın demeden sivillerin üzerine bomba yağdırıyor ve her geçen gün bu şiddetini artırarak devam ettiriyor. Şehid Şeyh Ahmed Yasin, Ümmeti Allah'a şikâyet etmiş. Ben öyle düşünüyorum ki bugünde oradaki masum bebekler, çocuklar o şikâyeti tekrarlıyorlar. Maalesef Ümmet olarak hepimiz sadece seyrediyoruz. Bugün İslam ülkeleri aslında isteseler bunu çok rahat bir şekilde durdurabilecek güce sahiptirler ama maalesef İslam ülkeleri param parça edilmiş, İslam ülkelerini yönetenlerin birçoğu, halkların büyük kısmı Müslüman olmasına rağmen Avrupa'nın ve Amerika'nın adeta kuklaları olduğundan dolayı geçen gün Mısır'da geçtiğimiz günlerde toplantı düzenlenmesine rağmen bir sonuç çıkmadı saldırılarla ilgili olarak." ifadelerini kullandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Salih Geçit, "İnşallah bu Filistin olayı Müslümanların kendisine gelmesine vesile olacaktır. Kardeşimizin okuduğu Kur'an ayetlerinde Peygamberimizin verdiği haberlerde bizatihi israil'in sonunu görüyoruz. Bazıları 'Filistin davamız mıdır, değil midir? Arap-israil çatışması, Filisitin-israil çatışması, HAMAS-israil çatışması" şeklinde algı operasyonu yapıyorlar. Bunların algı operasyonun temel hedefi Filistin davasını, Mescid-i Aksa davasını, Kudüs davasını küçük düşürmek, dar bir alana getirmek ve bütün Müslümanların davası olmaktan çıkarmak. Sadece milliyetçilikle, bölgeselcilikle alakalandırarak Müslümanların ilgi, alakasını, desteğini çekmektir." şeklinde konuştu.

Program yabancı konuşmacıların hitapları ile son buldu. (İLKHA)