Cizre'deki tarihi yapı yıkılmak üzere

Şırnak Cizre'de bulunan tarihi Abbara (Kantere) yapısı, son depremden sonra büyük hasar aldı. Vatandaşlar turizme kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu

Ekleme: 25.10.2023 15:25:07 / Güncelleme: 25.10.2023 15:36:26 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak'ın Cizre ilçesi Dağ kapı mahallesinde bulunan tarihi Abbara (Kantere) yıllara meydan okurcasına ayakta kalmayı başardı. Kahramanmaraş merkezli depremden sonra büyük hasar alan tarihi yapının duvarları birbirinden ayrılmış durumda. Her gün binlerce vatandaşın altından geçtiği tarihi yapının dış sıvaları da dökülüyor.

Daha önce Cizre'de 3 tane bulunan yapıdan kalan son Abbara (Kantere) için vatandaşlar, tarihi yapının restorasyonunun yapılarak turizme kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Tarihi yapının turizme kazandırılması gerektiğini belirten Tarık Oran, "Cizre'nin tarihi sokaklarından bir tanesindeyiz. Dağ kapı mahallesinde bulunan Kantere'de büyük bir çöküntü oluşmuş durumda. Son depremden sonra duvarlarında büyük çatlaklar meydana gelmiş ve yıkılacak gibi duruyor. Kantere'nin bağlı olduğu evlerle arasında ciddi yarıklar mevcut. Tehlike arz etmektedir. Geç olmadan müdahale edilerek restorasyon yapılması gerekmektedir.  Bu ve buna benzer tarihi sokaklarımızı elden geçirmemiz lazım. Daha önce bu tarihi yapıdan 3 tane bulunmaktaydı. İki tanesi yıkıldı, ayakta kalan bu son Kantere yıkılmak üzere. Günde binlerce kişinin geçtiği tarihi yapının ivedikle restorasyonunun yapılması ve turizme kazandırılması için yetkililerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tarihimizi yıktırmayalım turizme kazandıralım." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler