Hamas'tan son dakika kritik açıklamalar!

Hamas, yaptığı basın açıklamasında birçok konuya değindi. Öncelikle Arap ve İslam ülkelerine önemli çağrıda bulundu.

Ekleme: 24.10.2023 17:43:28 / Güncelleme: 24.10.2023 18:30:18 / Dünya
Destek için 

Hamas yaptığı açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinin işgal rejiminin büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi ve her türlü normalleşmeye son verilmesine vurgu yaparak her türlü boykotun uygulanması çağrısında bulundu.

Hamas'ın yaptğı açıklamanın tamamı şöyle:

"Faşist saldırgan işgal, Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza karşı üst üste on sekizinci gün soykırım savaşını sürdürüyor. Batılı bazı ülkelerin utanmadan desteklediği bu katliamlar silsilesi, insanlık için bir leke haline geldi. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu şehitler Şehit sayısı (2360) çocuk, (1292) kadın ve (16297) yaralı olmak üzere toplam (5791) şehit oldu. barınaklara yöneldiler ve ardından hava saldırıları, yerlerinden edilenlerin yaşadığı bölgelere, sokaklara, pazarlara ve saldırılardan sağ kurtulan az sayıdaki fırına kadar devam etti. Su, yiyecek ve yakıt kıtlığına katlanıyorlar. Yakıtın tükenmesi Endonezya hastanesinde gece saatlerinde elektrik kesintisine yol açarak yüzlerce hasta ve yaralının hayatını tehdit etti. Bütün bunlar, konu Siyonist işgal olduğunda ikiyüzlülük ve çifte standart uygulayan Washington ve diğer Batılı başkentlerin gözleri önünde gerçekleşiyor.

Devam eden bu saldırganlık karşısında aşağıdakileri teyit ediyoruz:

Birincisi, bugün dünya ve hem yakın hem de uzaktaki tüm uluslar, işgal altındaki Filistin'de sınır tanımayan işgalin cüretkarlığı ve terörizmi karşısında güvenilirliklerini ve ahlaki güçlerini tehlikeye atan tarihi bir sınavla karşı karşıyadır. . İşgalin işlediği suçlar ve yürüttüğü soykırım savaşı ışığında, Arap ve İslam uluslarının yanı sıra Birleşmiş Milletler'e de çağrıda bulunuyoruz:

1. İşgalin masum çocuklara ve sivillere yönelik katliamları da dahil olmak üzere tüm uluslararası norm ve kanunları ihlal eden saldırılarını ve artan suçlarını durdurmak için etkili ve acil duruşlar alarak siyasi ve etik sorumluluklarını yerine getirmek.
2. İşgalle bağların koparılması, işgalle ilişkisi olan Arap ve İslam ülkelerinin büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi ve her türlü normalleşmeye son verilmesi.
3. Tüm Arap Birliği üye ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinin işgale karşı boykotunu harekete geçirmek.

İkincisi, Refah Sınır Kapısı'nın çok sınırlı miktarda insani yardıma izin verecek şekilde açılması ne halkımızın büyük ve artan ihtiyaçlarını karşılıyor ne de faşist işgalin gerçekleştirdiği soykırım savaşının yol açtığı insani felaketi hafifletiyor. Arap ve İslam ülkelerinin, Birleşmiş Milletlerin ve ilgili tüm tarafların çabalarını yoğunlaştırmasını ve aşağıdaki konularda siyasi ve etik sorumluluklarını yerine getirmesini gerektirmektedir:
- Acil ve kalıcı insani yolların açılması.
-Hastane, fırın ve su pompalarına yetecek miktarda yakıt girişinin sağlanması.
- Gıda, ilaç ve tıbbi malzeme girişini kolaylaştırmak.
- Ağır yaralıların tıbbi tedavi için alınması.
- Enkaz altında kalan canlı ve mahsur kalanların kurtarılması ve şehitlerin cenazelerinin alınması için yıkılan evlere moloz kaldırma ekipmanlarının getirilmesi. Birçoğu sivil savunmadan herhangi bir yardım almadan bir haftadan fazla süredir enkaz altında kalıyor.

Üçüncüsü, Gazze ve Mescid-i Aksa'nın çağrılarına yanıt veren ve yanıt vermeye devam eden, son birkaç gündür Filistin halkımızı ve onların haklı davasını desteklemek için kitlesel protestolar düzenleyen kıtalar çapındaki özgür insanları selamlıyoruz. Bu, ABD ve Batılı başkentlerin doğrudan desteğiyle işgal tarafından gerçekleştirilen saldırı ve katliamların reddedilmesi anlamına geliyor. Bu bağlamda bu sadık ve özgür kitlelere çağrıda bulunuyoruz:

1. Aktivizminizi sürdürün, dünyanın tüm başkentlerinde tırmandırın ve halkımıza yönelik saldırganlık ve soykırım savaşı sona erene kadar seferberliği sürdürün. Filistin halkının, yeryüzündeki diğer tüm uluslar gibi, yalnızca özgürlüğü, haklarının restorasyonunu ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerinde onurlu bir yaşam sürmeyi arzuladığı yönündeki açık mesajını iletin.
2.Gazze Şeridi'ndeki işgali ve çocuklara ve kadınlara yönelik saldırganlığını destekleyen tüm ülke, şirket ve kurumların ürün ve mallarına yönelik halk boykotunu etkinleştirin.

Dördüncüsü, kahramanca Mescid-i Aksa Tufanı sonrasında işgal tarafından esir alınan hareketin şehidi ve lideri Ömer Draghmeh, dün öğleden sonra işgalin hapishane hücrelerinde gözaltındayken şehit edildi.

Tüm sorumluluğunu işgalcilerin üstlendiği, işkence altında bir suikast operasyonuna maruz kaldı. İşgalin benzeri görülmemiş saldırganlığı altında Draghmeh'in öldürülmesinin diğer mahkumlara ve tutuklulara karşı tekrarlanabileceği konusunda uyarıyoruz. Buradan İşgal zindanlarındaki kahraman tutsaklarımıza, prangaları kırılıncaya kadar direnişin devam edeceğini beyan ediyoruz.

Kassam Tugayları'nın gücü ve muzaffer direnişle başlatılan Mescid-i Aksa Tufanı Harekatı, Yüce Allah'ın izniyle yakın zamanda esirlerimiz ve ailelerinin umutlarını gerçekleştirmeye muktedirdir. Güçlü Gazze Şeridi'nde, Filistin topraklarımızın her köşesinde, mülteci kamplarında ve diasporada soylu şehitlerimizin ruhlarının yasını tutuyoruz. Yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor, Gazze'deki kararlı ve dirençli halkımıza en derin selamlarımızı gönderiyoruz.

Düşüncelerimiz Filistin'e, Gazze'ye ve Mescid-i Aksa'ya destek için canlarını feda eden milletimizin tüm şehitleriyle birliktedir. Aralarında yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gerçekten bu bir zafer veya şehitlik cihadıdır.

İslami Direniş Hareketi – Hamas