"Yetersiz beslenme Gazze'de düzinelerce çocuğun ölümüne neden oldu"

DSÖ'nün Filistin'deki temsilcisi Richard Peppercorn, Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenmenin aylardır yaygın olduğunu ve düzinelerce çocuğun ölümüne neden olduğunu, raporların ise Mayıs ayı sonunda en kötüsünün habercisi olduğunu söyledi

Ekleme: 03.05.2024 18:49:18 / Güncelleme: 03.05.2024 18:49:18 / Dünya
Destek için 

Peppercorn, Sanad Haber Ajansı'nın ardından yaptığı basın açıklamalarında, Gazze'deki çocukların yüzde 7'sinin savaştan önce yetersiz beslendiğini, şu ana kadar ise bu oranın yüzde 16,5'e yükseldiğini söyledi.

Gazze nüfusunun yaklaşık yarısına denk gelen 1,5 milyon insanın gıda kıtlığı çektiğine dikkat çekti.

Buna ek olarak, hükümet medya ofisi, 30 Nisan'da yayınlanan son istatistiklere göre, 7 Ekim'den sonra Gazze Şeridi'nde 30 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ayaklandığını bildirdi.

Bu bağlamda, Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, geçişin kapanmasına ve örgütün çalışmalarının aksamasına yol açacak bir askeri operasyonun başlatılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

UNRWA'nın Gazze'deki rolünün önemine işaret ederek, UNRWA olmadan Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze Şeridi'ndeki çalışmalarını yürütmesinin imkansız olacağını belirtti.