Malatya’da göçmen kaçakçılığından 2 tutuklama

Darende ilçesinde, 13 düzensiz göçmen, 2 organizatör bir öncü olmak üzere toplamda 16 kişi yakalandı. İfade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen organizatörler tutuklanırken, 13 göçmen ise Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Ekleme: 24.10.2023 17:15:05 / Güncelleme: 24.10.2023 17:15:05 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Darande ilçesinde göçmen kaçaklığı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Darende ilçemiz girişinde durdurulan 44 A-- 6-- plaka sayılı doblo marka araç ve devamında bu araca öncülük ettiği tespit edilen 06 B-- 5-- plakalı ikinci araç durdurulmuş; öncü araçta şüpheli organizatör E.B. isimli şahsın olduğu, kamyonetin içerisinde ise şüpheli organizatör şahıslar K.Ö. ve H.B.T. ile 13 Afgan uyruklu düzensiz göçmenin bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca araçta yapılan aramada; 1 adet payp, 1 adet Lyrica hap, 2 gram Metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 2 organizatör şahıs adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 1 şahıs Adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. 13 Afgan uyruklu şahıs ise deport işlemleri için Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.” (İLKHA)