Umut Kervanı'ndan Gazze yararına kermes

Umut Kervanı Cizre'de yetim, ihtiyaç sahibi aileler ve Gazze'deki Müslümanlar için yardım kermesi düzenledi. 3 gün süren kermesin geliri yetim, ihtiyaç sahibi ailelere verilecek ve Filistin'e gönderilecek.

Ekleme: 22.10.2023 11:45:04 / Güncelleme: 22.10.2023 12:00:28 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Umut kervanı Şırnak, Cizre'de yardım kermesi düzenledi. Sanat Sokağında kurulan stantlarda 3 gün boyunca düzenlenen kermesten gelen gelirler yetim, ihtiyaç sahibi ailelere ve siyonistlerin bombaları altında evsiz kalan Filistin'e ulaştırılacak.

Kentteki yetim ve muhtaçlara yıl içerisinde çeşitli yardımlarda bulunan, binlerce kişiye ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kırmızı et, gıda, giyim ve ev eşyası yardımı dağıtan Umut Kervanı, düzenlediği kermeslerle de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Cizreliler kermese yöresel yemek, elbise ayakkabı ve el emeği işlerini getirerek bağışta bulundu. 3 gün süren kermese halk yoğun ilgi gösterdi.

Kermes gelirlerini Filistin'e ulaştıracaklarını söyleyen Umut Kervanı Cizre yetkililerinden Servet Adlım, "Umut Kervanı olarak her yıl düzenlediğimiz kermesimizi bu yıl da kurduk. Cizre'de hayırsever halkımızın getirdiği yöresel yemekler, giyim, ayakkabı ve oyuncak stantlarımızı kurduk. Buradan gelecek olan gelirimizi yetim, muhtaç ve Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah. Allah hayırsever Cizre halkından razı olsun." dedi.

Kermes gönüllülerinden Sümeyye İşlek, "Kermesimizde yiyecek, giyim, çeyiz eşyaları bulunmaktadır. Bu gelen yardımlar yetim, muhtaç ve Filistin'deki kardeşlerimiz için harcanacaktır. Rabbim gönderen, getiren, gönüllü olan herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kermese arkadaşlarıyla katılım sağlayan Sümeyye Bozkurt, "Umut Kervanı tarafından düzenlenen kermese biz de arkadaşlarımızla katıldık. Hazırladığımız yemekleri ve pastaları getirdik. Bu sene kermesten gelen gelirlerin Filistin ve Gazze'ye gönderilmesi bizi mutlu etti. Allah, kermese katkı sağlayanlardan ve hazırlayanlardan razı olsun." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler