Pendik'te siyasi parti gençlik kolları Filistin'de yaşanan soykırıma sessiz kalmadı

İstanbul Pendik'te HÜDA PAR, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi İlçe Gençlik Kolları; Filistin'de siyonistlerin uyguladığı soykırıma sessiz kalmayarak, birlikte basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 21.10.2023 18:05:08 / Güncelleme: 21.10.2023 18:22:00 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Pendik Çarşı Camii önünde düzenlenen basın açıklamasına, ellerinde Filistin bayraklarını taşıyan 3 siyasi partinin üyeleri ve duyarlı vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve sık sık işgal rejimi aleyhine, Filistin ve HAMAS lehine sloganların atıldığı basın açıklamasının katılımcıları, alanda açılan dev Filistin bayrağının etrafında toplandı.

HÜDA PAR, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Gençlik Başkanlıkları adına basın açıklamasını HÜDA PAR Pendik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Bayğut okudu.

"İşgalci siyonist terör çetesi Filistin topraklarında kardeşlerimizi 75 yıldır sistematik olarak evlerinden çıkarıp şehit etmekte"

Filistin'in 1917 yılında İngiltere tarafından işgal edildiğini hatırlatan Bayğut, "İşgalci siyonistler tarafından toplu katliyamlar, sürgünlerle ve alıkoymalarla Filistin'li kardeşlerimizin toprakları işgal edildi. 1948 yılında işgalci siyonist terör örgütü işgal ettikleri Filistin topraklarında devlet olduklarını ilan ettiler. 70 yıldan fazladır işgalci siyonist terör çetesi Filistin topraklarında kardeşlerimizi sistematik olarak evlerinden çıkarıp şehit etmektedir. Evlerinede hırsız ve katil siyonistleri yerleştirmektedir. Bunca yıldır evlerinden topraklarından zorla çıkarılıp şehit edilen kardeşlerimiz artık yeter diyerek 7 Ekim tarihinde 'Aksa Tufanı' ile siyonistlere karşı meşru müdafa haklarını kullanarak cevaplarını vermiştir. Bunun ardından katil, zalim siyonist işgalci terör çetesi hastaneleri, ambulansları ve sivil halkın yaşadığı şehirleri bombalamaya başladı. 14 gündür 1500'ü çocuk 1000'i kadın toplam 4000'den fazla Filistin'li kardeşimiz işgalci siyonist  rejim  tarafından fosfor bombaları ile şehit edilmiştir ve hala saldırılarına devam etmektedir." dedi.

"Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir"

Filistin halkının; soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu dile getiren Bayğut, "Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir. Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın. Kudüs biz müslümanlar için bir toprak meselesi değil iman meselesidir. Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi 3'üncü Harem-i Şerifi'dir. Allah Resulü'nün miraca yükseldiği yerdir. Nasıl ki Mescidi Haram'ı, Mescidi Nebevi'yi korumak bizlere farz ise Mescidi Aksa'yı da korumak farzdır." şeklinde konuştu.

"Size tek cevabımız; 'De ki ey kafirler; yenileceksizin ve cehenneme sürüleceksiniz"

İşgalci siyonist terör çetesine seslenen Bayğut, "Siz, destekçilerinizle beraber bizi şehit edebilirsiniz, topraklarımızdanda zorla çıkarabilirsiniz ama bizim imanımızdan almış olduğumuz mücadele ruhumuzu asla ama asla  alamazsınız. Derhal Filistin topraklarından defolun ve kardeşlerimize uygulamış olduğunuz soykırıma bir son verin ve size tek cevabımız; 'De ki ey kafirler; yenileceksizin ve cehenneme sürüleceksiniz'. Ümmetin izzetini muhafaza eden Filistinli mücahit kardeşlerimize sesleniyoruz; 'İzzet Allah’ın Resulünün ve müminlerindir ancak münafıklar bilmezler. İzzetli olan sizlersiniz ölürseniz şehit kalırsanız muzaffersiniz inşaallah.' Rabbim yar ve yardımcınız olsun." diye belirtti.

"Anormal olan normalleşme sürecine bir son verin"

Müslüman ülkelerin yöneticilerine seslenen Bayğut, "Sizlere bu kadar nimeti bahşeden Allah sizden bunları almayada muktedirdir. Kardeşlerimiz orada şehit olurken sizler sadece kınamakla yetiniyorsunuz, kınamayı halklar yapar sizler yaptırımlar uygulamak zorundasınız. İşgalci terör çetesini devlet olarak tanımayın büyük elçiliklerini ülkenizden defedin, kendi elçilerinizide geri çağırın, anormal olan normalleşme sürecine bir son verin, işgal terör örgütüne ticari yaptırımlarda bulunun. Müslümanlların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı korumak için mücadele eden kardeşlerinize maddi manevi her türlü desteklerinizi verin ki size verilen nimetlerin şükrünü yerine getirmiş olasınız." cümlelerini kullandı.

"Siz bir kola, kahve, hamburger yiyeceksiniz diye kardeşleriniz ölmesin"

Halka da seslenen Bayğut, "İşgalci terör çetesini destekleyen şirketlerin ürünlerini almayın boykot edin siz bir kola, kahve, hamburger yiyeceksiniz diye kardeşleriniz ölmesin. Kardeşlerinize dua edin maddi manevi yardımlarda bulunun onları yalnız bırakmayın. En yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler