Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Yiğit: israille normalleşme süreci sonlandırılmalı

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit, Filistin'de yaşanan zulüm ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek Türkiye'nin özellikle Filistin’e ait enerji kaynakları üzerinde işgal rejimi ile yapılan bütün anlaşmalara derhal son vermesi gerektiğini ifade etti.

Ekleme: 21.10.2023 16:09:18 / Güncelleme: 21.10.2023 16:15:34 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit, siyonist işgal rejiminin Filistin'de yaptığı saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yiğit, Gazze’de soykırım ve insanlık suçu işlenmekte olduğunu söyleyerek İslam İş birliği Teşkilatı kınama için değil icraat için toplanması gerektiğini vurguladı.

"İnsaf ve vicdanını kaybetmiş dünya bu soykırımı sadece seyrediyor"

Yiğit, yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere israil hepimizin gözleri önünde Gazze’ye terör saldırıları düzenlemektedir. Camileri, evleri, kiliseleri, sinagogları ve hastaneleri bombalamaktadır. Bu saldırılarda uluslararası hukuku ayaklar altına alarak Cenevre Sözleşmesi ve Roma Statüsünde yasaklı bombaları kullanmaktadır. israil, terörizmin kurumsallaşmış halidir. Gazze’de soykırım ve insanlık suçu işlemektedir. İnsanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden biri bugün Gazze'de yaşanıyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanlar vahşice katlediliyor. Evler, camiler, okullar ve hatta hastaneler acımasızca bombalanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor. Binlerce masum insan aynı anda can verirken insaf ve vicdanını kaybetmiş dünya bu soykırımı sadece seyrediyor. Mazlumun ırkına, diline ve dinine bakılmaz. Tüm insanlığı zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyorum." dedi.

"Bütün bu zulümlere karşı Türkiye olarak biz ne yapacağız?"

İktidar partiye seslenen Yiğit, "Bu saldırılar sonrası herkesin merak ettiğini açıkçası bizler merak etmiyoruz. Herkes acaba israil başka neler yapacak? Amerika neler yapacak? Avrupa neler yapacak? Diye telaşlanırken asıl soruyu buradan sormak istiyorum. Bütün bu zulümlere karşı Türkiye olarak biz ne yapacağız? Bu konuda iktidarın atması gereken adımları sizlerin huzurunda bir kez daha hatırlatmayı görev addediyorum." diye konuştu.

"İslam İşbirliği Teşkilatı kınama için değil icraat için toplanmalıdır"

işgalci siyonist rejime yaptırım uygulanması gerektiğine dikkat çeken Yiğit, "İslam İşbirliği Teşkilatı kınama için değil icraat için toplanmalıdır. D-8 ve Türk Devletleri Teşkilatı acilen toplanmalı ve israile yaptırım uygulamalıdır. israille diplomatik ilişkiler kesilmelidir. israille normalleşme süreci sonlandırılmalı ve anlaşmalar iptal edilmelidir. İslam ülkeleri israile destek veren Batı ülkelerine petrol satışını yavaşlatmalıdır. Türkiye, özellikle Filistin’e ait enerji kaynakları üzerinde israil ile yapılan bütün anlaşmalara derhal son vermelidir. İsrail saldırıları devam ettiği müddetçe israil ile hiçbir diplomatik ilişki kurulmamalıdır. Amerika ve batılı ülkelere ait savaş gemileri Akdeniz’den çekilmelidir." ifadelerini kullandı.

Yiğit, son olarak şunları söyledi:

"israilin Filistin’de insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması amacıyla Adalet Bakanlığınca çalışma başlatılmalıdır. Gazze’ye yönelik büyük bir insani yardım kampanyası başlatılmalıdır." (İLKHA)