Kardeş yardım kuruluşları depremin yıktığı Afganistan köylerinde konteynır yardımını sürdürüyor

Afganistan'da meydana gelen ve 2 bin 500 kişinin vefat ettiği, 23 köyün tamamen yıkıldığı depremin yaraları sarılıyor. Depremzedelerin yaralarını sarmak için dört kardeş yardım kuruluşu seferber oldu.

Ekleme: 20.10.2023 17:55:08 / Güncelleme: 20.10.2023 18:01:55 / Dünya
Destek için 

Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı, Afganistan İslam Emirliği'nde meydana gelen depremin yaralarını sarıyor.

Meydana gelen depremde 23 köy tamamen yıkıldı. Depremin etkili olduğu bölgede, çöl ikliminin hakim olması hayatı daha da zorlaştırıyor. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle çadırların kurulamadığı bölgede konteynerlere ihtiyaç duyuluyor.

Kardeş yardım kuruluşları, bölge halkının barınabilmesi için, daha çok ihtiyaç duyulan köylere konteynırlar kuruyor. İlk etapta Herat bölgesindeki birçok köye konteynır kuran yardım kuruluşları, şimdide depremin en fazla etkilediği köylerden biri olan Naibrefi köyünde konteynır kurdu.

Afganistan'daki çalışmalar hakkında bilgi veren yetimler Vakfı Temsilcilerinden Mehmet Ali Aysu, en fazla ihtiyacın duyulduğu köylerde konteynır kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Şiddetli rüzgarlardan dolayı çadırların kurulamadığı bölgelere konteynır kurduklarını dile getiren Aysun, "Havanın soğuk olması, şiddetli rüzgarın etkili olmasından dolayı depremzedeler çadırlarda barınamıyorlar. 23 köy tamamen yıkılmış. Bizler de bu 23 köy içerisinde en fazla ihtiyaç duyulan köylere konteynırları kuruyoruz. Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı'nın katkılarıyla buradaki kardeşlerimize yardım elini uzatıyoruz. Konteynırların yanı sıra nakdi yardımda da bulunuyoruz. Yardımda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA