TBMM Başkanı Kurtulmuş: Aslolan bu siyonist işgalcilerin zihniyet yapısını değiştirmektir

Kocaeli Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Programı'nda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu vahşete taraftar olanlar, bu vahşet karşısında sessiz kalanlar, bu vahşeti yapanların sırtını sıvazlayanlar da en az burada yaşanan insani krizler karşısında onlar kadar sorumludur” dedi.

Ekleme: 19.10.2023 17:10:04 / Güncelleme: 19.10.2023 17:14:44 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyonist işgal rejiminin Gazze'de hastane bombalamasına ilişkin, "Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Böylesine büyük bir vahşet asla kabul edilemez. Bu vahşete taraftar olanlar, bu vahşet karşısında sessiz kalanlar, bu vahşeti yapanların sırtını sıvazlayanlar da en az burada yaşanan insani krizler karşısında onlar kadar sorumludur." dedi.

Kurtulmuş, Kocaeli Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, öğrenci ve akademisyenlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Üniversiteler sadece bilginin üretildiği bir yer olarak değil, bilginin insani değerlerle üretildiği, yoğrulduğu bir mekan haline getirmek gerektiğini söylen Kurtulmuş, bilginin tek başına var olmasının da yeterli değil bilginin, hikmet ve irfanla da donanmasının önemine işaret etti.

"İnsanoğlunu kainatla, barışık haline getirmeden çevre kirliliğinin önüne geçmemiz mümkün değil"

Küresel ısınma, iklim değişikliği ve çevre kirliliği meselesinin dünyanın temel hassasiyetlerinden olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Son iki asırdır dünyayı büyük bir vahşi kapitalizm iştahıyla sömürmek isteyen güçlerin, dünyadaki bütün çevresel gelişmeleri göz ardı ederek, sanki kendilerine babalarından miras kalmışçasına dünyanın yer altı ve yer üstü kaynaklarını talan etme ihtirasları bugün dünyadaki iklim değişikliği, çevre kirliliği ve özellikle de küresel ısınma meselesinin ardındaki en temel nedendir. Bu nedeni ortadan kaldırmadan, insanoğlunu kainatla, evrenle barışık haline getirmeden çevre kirliliğinin önüne geçmemiz mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Göç, mülteciler, sığınmacılar sorununa da işaret eden Kurtulmuş, işgallerin, iç çatışmaların ve özellikle yeni emperyalist planların ortaya koyduğu gelişmelerin bugün yaşanan göç krizinin bir numaralı nedeni olduğunu belirtti.

"Bugün, insanlık tarihinin en acı gelişmelerinden birisine şahit oluyoruz"

Siyonist çetenin saldırıları insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayri insani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı sorunlarının çözülemeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, "İsrail Savunma Bakanı, 'Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz.' dedi. Çünkü beylerin kendisi seçilmiş millet, dünyanın geri kalanlarını insan bile değil, hayvan olarak görüyorlar." şeklinde konuştu.

Bugün, insanlık tarihinin en acı gelişmelerden birisine şahit olunduğunu dile getiren Kurtulmuş, siyonistlerin Gazze'deki hastane saldırısında 500 kişinin acımasızca, barbarca, gaddarca bir katliama tabi tutulduğunu söyledi.

Dünyanın, Filistin'de yaşananları seyrettiğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye olarak ilk andan itibaren hızlı bir şekilde, ateşkesin temin edilmesi ve insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması için mücadele ettiklerini belirtti.

İşgalci siyonistlerin Gazze'ye insani yardımların dahi gönderilmesine müsaade etmediğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Uluslararası hukuk falan yok. Kendileri söylüyor. Adam ne diyor? 'Artık savaş hukuku geçerli değildir.' Bu ne zihniyettir? Savaş hukuku işlemiyor, istediğini öldür, istediğini kaçır, işkence yap, tecavüz et... Böyle bir mantık kabul edilebilir mi? Ama o kadar pervasız bir şekilde hareket ediyorlar ki, BM Genel Kurulunda, Güvenlik Konseyi'nde alınmış ve alınacak her karara itiraz eden dayıları, dün gördüğünüz gibi bu katliamların sorumlularını kucaklıyor, sarılıyor, sırtını sıvazlıyor, hadi yolunuza devam edin anlamına gelecek bir tavır içerisinde hareket ediyor. Ne yazık ki dünya böylesine büyük bir barbarlıkla modern zamanlarda hiç karşılaşmamıştı. Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Böylesine büyük bir vahşet asla kabul edilemez. Bu vahşete taraftar olanlar, bu vahşet karşısında sessiz kalanlar, bu vahşeti yapanların sırtını sıvazlayanlar da en az burada yaşanan insani krizler karşısında onlar kadar sorumludur."

"Aslolan bu siyonist işgalcilerin zihniyet yapısını değiştirmektir"

Orta Doğu'da barışın sağlanmasının önemine işaret eden Kurtulmuş, "Orta Doğu'da barışı sağlamak zor değil, ama Orta Doğu'da aslolan bu siyonist işgalcilerin zihniyet yapısını değiştirmektir." dedi.

Kurtulmuş, dünyanın böylesine sakat, böylesine insanlığı hiçe sayan bir zihniyetten kurtulmak mecburiyetinde olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, Orta Doğu'da barış ve esenliğin sağlanması için 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulması, başta Mescid-i Aksa olmak üzere tüm kutsal mekanların masuniyetinin korunması ve yasa dışı yerleşimciler meselesinin çözüme kavuşturulması olduğunu belirtti.

"Birleşmiş Milletler dediğiniz şey, artık kağıttan bir kaplan bile değil"

Türkiye olarak hem Filistin'deki acil sorunun çözülmesi hem de kalıcı olarak bir siyasi çözüm bulunabilmesi için gayret sarf ettiklerini bildiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Dünya sistemi, uluslararası sistem, uluslararası hukuk, insan hakları, savaş hukuku ve bir sürü anlamını yitirmiş kavramdan bahsediyoruz. Hangi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden, amacı savaşları ve çatışmaları durdurmak olan hangi Birleşmiş Milletler'den bahsedebilir noktadayız. Allah aşkına, Birleşmiş Milletler nerede savaşı durdurdu, nerede insani sorunlara çözüm buldu. Ukrayna-Rusya savaşını durdurabildi mi? Dünyanın birçok yerinde devam eden iç çatışmalara çözüm bulabildi mi? Açık bir şekilde devam eden bu insan hakları ihlallerine karşı, insanlığa karşı işlenmiş suçlara karşı herhangi bir tedbir alabildi mi? Geliyorsun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine, bir kişi 'Hayır, ben bunu istemiyorum.' dese hiçbir karar alamıyorsun. Ukrayna'da Rusya 'Hayır' diyor, Filistin meselesi olduğunda Amerika'ya 'Hayır' diyor. Nasıl çözeceksin? TBMM Başkanı olduğumu biliyorum ama siyasi sorumluluğumu da kuşanarak söylüyorum. Birleşmiş Milletler dediğiniz şey, artık kağıttan bir kaplan bile değil, neredeyse çöp tenekesine atılmış fonksiyonsuz bir kuruluştan ibarettir."

"İçinde yaşadığımız bu dönemin zorlukları Türkiye'ye yeni imkanlar, yeni fırsatlar verecek"

Son olarak Kurtulmuş, "Nerede ne yapıyor olursak olalım, hepimiz bu hedefte yürüyeceğiz. Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'yi kuracağız Allah'ın izniyle. Dünyadaki bütün sorunları ortadan kaldırabilecek bir perspektifi, bir zihin dünyasının inşa edilmesine yardımcı olacağız. 'Dünya 5'ten büyüktür' demeye devam edeceğiz ve göreceksiniz ki bu salonda bulunanların çoğunun şahit olacağı şekilde yeni bir dünya sisteminin kurulması kaçınılmaz olacaktır. Türkiye burada öncü olacak, Türkiye burada sözünü güçlü bir şekilde çıkartacak. Allah'ın izniyle içinde yaşadığımız bu dönemin zorlukları Türkiye'ye yeni imkanlar, yeni fırsatlar verecek." diye konuştu. (İLKHA)