Müftü Yıldırım: Mescid-i Aksa’yı müdafaa eden kardeşlerimiz bombalar altında inim inim inliyor

Malatya Müftülüğü tarafından düzenlenen programda konuşan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Filistinlilerin bombalar altında inim inim inlediğine ve şehit olduklarına dikkat çekti.

Ekleme: 18.10.2023 16:35:05 / Güncelleme: 18.10.2023 16:35:05 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da İl Müftülüğü tarafından işgalci siyonist rejimin Gazze’de yaptığı vahşet nedeniyle, program düzenledi. Kernek Karagözlüler Camii’nde düzenlenen Program’da öğle namazından önce salalar okundu ve Tarihi Yeni Camii İmam Hatibi İbrahim Furkan Varol tarafından Fetih Süresi okundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan İl müftüsü Şahin Yıldırım, Müslümanlara miracın namaz hediyesi olan Mescid-i Aksa’nın orada yaşayan Filistinlilerin bombalar altında inim inim inlediğine ve şehit olduklarına dikkat çekti.

“Mescid-i Aksa’yı müdafaa eden kardeşlerimiz bombalar altında inim inim inliyor!”

Müftü Yıldırım, Bizlere Mirac’ın Namaz hediyesi olan ilk kıblegahımız Mescid-i Aksa’nın, orada yaşayan Filistinli kardeşlerimizin şehit edildiğini bombalar altında inim inim inlediğini görüyoruz. Rabbim onlara yardım eylesin. Bugün Türkiye’de bulunan 90 bin camimizde orada bulunan kardeşlerimiz için salalar, Kur’an-ı Kerim ve Hatmi Şerifler okundu ve dualar edildi. Öğlen namazının ardından da gıyabi cenaze namazını kılacağız. Bu dualarımızın gücü sayesinde Yüce Mevlam kardeşlerimizin sıkıntılarını gidersin.” Temennisinde bulundu.

Kılınan öğlen namazının ardından, Gazze’de işgal çeteleri tarafından şehit edilen mücahitler için gıyabi cenaze namazının kılınmasıyla program son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler