Hamas: Cenin katliamı, İsrail'in Gazze'de yaptıklarının devamı

Hamas, siyonist ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki baskında 7 Filistinli sivili katletmesini "işgalcilerin Gazze Şeridi'nde işlediği cinayetlerin devamı" şeklinde yorumladı.

Ekleme: 21.05.2024 14:37:53 / Güncelleme: 21.05.2024 14:38:48 / Dünya
Destek için 

Hamas Hareketi, yaptığı açıklamada, işgalcilerin Cenin kentine düzenlediği baskına tepki gösterdi.

Bunun siyonist israilin abluka altında tutarak aç bıraktığı Gazze'de işlediği vahşetlerin bir devamı olduğu değerlendirilen açıklamada, işgalcilerin işlemeyi sürdürdüğü suçların Filistin halkının mukavemetini zayıflatamayacağı, ulusal haklarına ulaşmada ve mukaddesatıyla toprağını özgürleştirme yolundaki çabalarını durduramayacağı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgalcilerin Cenin'deki katliamı halkımızın cesaretini kıramayacaktır ve Batı Şeria'daki direnişimiz, ne kadar fedakarlık yapılırsa yapılsın artarak devam ediyor. Ellerimiz, Cani siyonist savaş makinesine karşı basit imkanlarla karşı koyan Gazze Şeridi'nde, Batı Şeria'nın tüm bölgelerinde ve Cenin Kampı'ndaki direnişçilerin tetikte olan elleriyle birliktedir."

Siyonist işgaline karşı "uluslararası sesizliğe" de tepki gösterilen açıklamada, uluslararası kurumların çalışmalarında "çifte standart ve taraf tutma" durumunun hakim olduğu savunularak, bunlara rağmen Filistin halkının tüm imkanlarla işgal güçlerine ve saldırılarına karşı koymayı sürdürdüğü vurgulandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın Cenin kentindeki baskın sırasında siyonist askerlerinin 7 Filistinliyi "şehit ettiğini" ve ikisi ağır 9 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

 

Etiketler: