İşgal rejiminin hastane saldırısına tepki gösteren Bitlisliler sokağa döküldü

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamlarına dur demek amacıyla sokaklara dökülen Bitlis halkı, İslam ülkelerinin liderlerine "işgal rejimiyle ilişkilerinizi kesin" çağrısında bulundular.

Ekleme: 18.10.2023 03:30:05 / Güncelleme: 18.10.2023 05:52:28 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

İşgal rejiminin, Gazze'deki Ehli Arab Hastanesine düzenlediği ve en az 1000 kişinin şehid düştüğü saldırı sonrası Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de halk sokağa döküldü.

Kazımpaşa İlkokulu'nun önünde toplanan vatandaşlar, oluşturdukları araç konvoyuyla şehir turu attı. Daha sonra kalabalık valilik önünde basın açıklaması yaptı.

STK ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasın cehennem", "HAMAS'a selam, direnişe devam" sloganları atıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması, dualarla devam etti.

Burada kalabalığa hitap eden HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, işgal rejiminin barıştan değil, güçten anladığını söyledi.

Karakaya, "Bunlar durmaz. Bunlar güçten anlar. Sağduyudan, barıştan anlamaz. Bunlar barbardır. Allah bunlara karşı Müslümanları uyarıyor. Bunlar yeryüzünün en melanetli varlıklarıdır. Başta ülkemiz olmak üzere, bütün İslam ülkeleri ilişkilerini kesmelidirler. Bütün konsoloslukları kapatılmalı. İşgalciler derhal sınır dışı edilmeli. Bunların ülkeleri cehennemin dibidir, cehennemin dibine onları göndermek lazım. Başından beri söylüyoruz, 'israil' diye bir devlet yoktur. Eğer varsa, oda cehennemin dibidir. Bugün Gazze'de canlarını veren Müslümanlar izzetimiz ve şerefimiz için kendilerini feda ediyorlar. Onlar orada canlarını verirken, bizler burada uykumuzdan 2 saat veremiyorsak, yazıklar olsun bize." dedi.

AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ise, hem çok üzgün hem de çok kızgın olduklarını söyledi.

Köstekçi, "Elimizden bir şey gelmediği için üzgünüz. Dünyada Müslümanların bu kadar zulüm gördüğü başka bir dönem var mı bilmiyorum? Ama birliğimize ve beraberliğimize bu kadar ihtiyacımız olduğu bu dönemde, tüm dünyanın sus pus olduğu başka dönem yoktur. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Bunun izahı, hukuk düzeninde karşılığı yoktur. Bu zulüm inşallah son bulacak. Zafer inşallah Müslümanların ve inanların olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ise, "Bugün imanın amel ile desteklenmesi gerektiğine şahitlik ediyoruz. Selahaddin Eyyubi ömrünü İslam için verdi. Birbirimizle uğraştığımız müddetçe, bu zalimler, zulümlerini devam edecekler. Ne zaman ki Selahaddin'i Eyyubi'nin torunları sahaya inip, Allah rızası için fedakarlık yaparsa, o zaman kaçacaklar. Artık eylem zamanıdır." ifadesini kullandı.

Basın açıklamasında bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Bitlis Temsilcisi Emrullah Uysal Hoca da Kur'an'da israiloğullarından bahsettiğini, bu kavmin kendi Peygamberlerini testere ile şehid ettiklerini belirterek, tarihi süreçte yaptıkları katliamlarına değindi.

Basın açıklamasının ardından Bitlis merkezden yüzlerce araç konvoyuyla Tatvan ilçesine hareket edildi. Tatvan'da bir AVM'nin önünde toplanan kalabalık, yapılan duanın ardından dağıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler