Mahmud Abbas ve heyetinin Blinken'la görüşmesinde verdiği mutluluk pozları tepki çekti

Filistin'deki Mahmud Abbas Yönetimi heyetinin,  ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı görüşme sırasındaki mutluluk ifadelerine tepki gösteren Filistinli aktivistler, Gazze'de katliamın yapıldığı bir süreçte bu tavrın ihanet olduğunu vurguladı.

Ekleme: 17.10.2023 20:30:08 / Güncelleme: 17.10.2023 20:33:46 / Dünya
Destek için 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün'ün Amman kentinde Filistin'in "Devlet Başkanı" sıfatıyla kabul edilen Mahmud Abbas ve heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Abbas ve heyetinin, görüşme sırasında verdiği mutluluk pozları ise başta Filistinli aktivistler olmak üzere Arap dünyası ile İslam aleminin tepkisini çekti.

Abbas, görüşme sırasında Blinken ile şakalaşarak "Burada bir ev sahibi olmalısınız" derken Blinken ise "Bunu düşünmeye başlıyorum" diye yanıt veriyor. Bu konuşmalar esnasında bazı heyettekilerin sesli bir şekilde gülüştüğü görülüyor.

Abbas ve heyetinin, işgalci siyonist rejimin hamisi ve destekçi ABD ile samimi görüşmeler yapmasına tepki gösteren Filistinli aktivistler, Gazze ve Batı Şeria'da 3 bini aşkın şehidin bulunduğuna ve işgal saldırılarının devam ettiğine dikkat çekerek böyle bir süreçte "mutlu bir tablo" göstermenin ihanet olduğuna işaret etti.

Aktivistler, işgal rejimi yöneticisi Netenyahu'nun bile Blinken ile görüşmesinde böyle bir mutlu tablo çizmediğini belirterek olayı kınadı.

Mahmud Abbas, geçtiğimiz gün de Gazze'de büyük bir direniş örneği gösteren HAMAS'ı, halkın temsilcisi olmamakla itham etmiş, Filistin'in tek temsilcilerinin kendileri olduğunu savunmuş ve büyük tepki çekmişti. (İLKHA)