Hububat Merkezi Başkanı Öter: Son ekmek zammını gözden geçirin

Ekmek zammına tepki gösteren Mardin Hububatçılar Merkezi Başkanı Şerif Öter, son ekmek zammının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ekleme: 16.10.2023 12:05:04 / Güncelleme: 16.10.2023 12:05:04 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin'de ekmeğe gelen zam birçok çevre tarafından olumsuz karşılandı.

O çevrelerden biri olan Hububatçılar Merkezi Başkanı Şerif Öter, konu hakkında yazılı açıklamada bulundu.

"Bir senede tam iki kat"

Son bir yılda ekmeğe neredeyse iki kat zam yapıldığını belirten Öter, "Hammaddesi buğday olan un, ekmek, makarna, bulgur, irmik, pasta ve benzeri ürünlerin fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçen hafta bir kez daha ekmeğe yüzde yirmi zam yapıldı. Geçen sene bu vakitlerde ekmek 6-7 TL'idi bugün ekmek 12 TL bir senede tam iki kat. Gerekçe ise yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve benzeri. Oysa buğday geçen seneki fiyatlarda tutuluyor, baskılanıyor, bunun sebebi, gerekçesi ise fakir, fukaranın temel gıdası olan ekmeğin fiyatı yükselmesin diye ama ne yazık ki ekmek ve diğer temel gıda ürünleri zamlanmaya, yükselmeye devam ediyor." dedi.

Öter son olarak, "Yüksek enflasyon, pahalılık her kesimi etkiliyorsa zam yapma hakkı veriyorsa, geçen sene kilogramı 7-8 TL olan ve hala aynı fiyatlarda baskılanan ekmeklik buğday üreticisi cefakâr çiftçiyi enflasyon, pahalılık etkilemiyor mu? Fırıncının, gıda üreticisinin, marketçinin istediği zaman, istediği oranlarda zam yapma hakkı oluyorsa buğday üreticisinin de zam yapma hakkı yok mu? Sayın yetkililere çağrıda bulunuyorum, bir zahmet çiftçilerin üretim maliyetini de hesaplayıverin ve son ekmek zammını gözden geçirin, ya ekmek zamlarını durdurun ya da buğday fiyatları üzerindeki baskıyı kaldırın." şeklinde konuştu. (İLKHA)