Filistin direnişine destek hız kesmeden devam ediyor

Memur-Sen Konfederasyonu öncülüğünde Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen "Filistin'e destek, siyonizme lanet" kitlesel basın açıklaması Bursa'da da düzenlendi.

Ekleme: 14.10.2023 15:35:07 / Güncelleme: 14.10.2023 15:39:58 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Basın açıklaması Bursa Merkez Ulu Camii Orhangazi Parkında düzenlendi.  Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, "HAMAS'a selam, direnişe devam" sloganları atıldı.

 Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur." diyerek siyonizme karşı onurluca direnen Filistin halkına destek çağrısında bulundu.

Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız diyen Acar, "israil savunma bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, 'Onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz.' diyor. Kötülüğün görüntüsü Netanyahu 'Gazze'yi dümdüz edeceğiz.' diyor.  Sözde sağlık bakanı, 'Hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz.' diyor. Hatta 'Hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir.' diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Sözde Cumhurbaşkanları, 'Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak.' derken, sözde bir milletvekili, 'Nükleer silah kullanmalıyız.' diyebiliyor." dedi.

"ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor          "

Her savaşın bir hukuku olduğunu belirten Acar, "Bütün mahlukatta bir denge vardır. Fakat bu kandan, irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. Bakın, insanlıktan çıkmış sözde savunma bakanları ne diyor. 'Askerler her şeyi yapabilir. Yaptıkları hiçbir şey için sorumlu değiller, yargılanmayacaklar.' ABD'li bir senatör ise 'Bu bir din savaşı. Her yeri bombalamalıyız.' diyerek kötülük rejimine dini bir kılıf geçiriyor. israile giden ABD dışişleri bakanı, "Ben buraya ABD dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim." diyerek bu din savaşı sözüne de destek vermiş oluyor. Ve kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor." diye belirtti.

"Bütün hesaplar israilin bölgesel planları ve güvenliği içindir"

Fransa, Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinden de soykırıma destek açıklamaları geliyor peş peşe geldiğini söyleyen Acar,  "Kendisi de soykırımlar üzerine kurulmuş Fransa gibi bazı ülkeler Filistin'i destekleyen eylemleri bile yasakladılar. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku. Kim tanır insanı, insanlığı. Onun için sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz.  Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz. O uçak gemilerinin bölgeye sadece israile destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar israilin bölgesel planları ve güvenliği içindir." şeklinde ifade etti.

"Filistinli kardeşlerimizin yanındayız"

Kirli bir propaganda çarkı altında yaşadıklarını söyleyen Acar, "Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin. Bir ekran görüntüsüne kapılıp kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız 75-80 yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında. Bu gerçekten kaçabilir miyiz? Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın. Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır.  Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin'in haklı davasının yanındayız. Onun için zulümden korkmayacağız. israil soykırımcı bir terör örgütüdür. israil, -kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi- elbette yerle yeksan olacak." diye konuştu.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler