Van’daki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı

13 Ekim Deprem Risk Azaltma Günü etkinlikleri kapsamında Van'daki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.  

Ekleme: 13.10.2023 17:55:05 / Güncelleme: 13.10.2023 17:55:05 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), ildeki tüm okullarda öğrencilerin afet bilinci kazanması ve olası bir afet durumunda yapılması gerekenlerin öğretilmesi amacıyla eş zamanlı tatbikat yaptı.

İpekyolu ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi’nde de düzenlenen deprem tatbikatına Van AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Uçkan, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal, AFAD personelleri ve öğrenciler katıldı.

Tatbikat, uzman personellerin deprem sırasında yapılması gerekenleri öğrencilere anlatmasıyla başladı. Öğrenciler de uzmanların verdiği bilgiler doğrultusunda senaryo gereği deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat esnasında çök, kapan, tutun yöntemini uygulayan öğrenciler, okuldan tahliye edilerek en yakın toplanma alanına götürüldü. Nefes kesen tatbikatta, senaryo gereği binada mahsur kalan yaralı bir kişinin halatlarla indirilmesi canlandırıldı.

Tatbikatın ardından açıklama yapan Van AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte ilimizdeki tüm okullarımızda aynı anda deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Bu süreç sadece burada kalmayacak. Eğitim öğretim süresi boyunca biz bunları gerçekleştireceğiz. Her okula gideceğiz. Yani dokunmadığımız, gitmediğimiz hiçbir sınıf kalmayacak. Gerçekten büyük bir özveri, büyük bir eğitim, aynı zamanda bizler değil öğretmenlerimizle gerçek anlamda bu konuda ne kadar kendilerini geliştirdiklerini, bu konuya ne kadar sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Ulutaş, okuldaki bin 600 öğrencinin 2 dakika 40 saniye gibi kısa bir sürede tahliye edildiğine vurgu yaparak, “Bu da gerçekten muazzam bir süre. Öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin bu ile bu işe göstermiş oldukları ilgiden kaynaklıdır. Ben bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (İLKHA)

Etiketler:
İlgili Galeriler