Bismil’de Filistin için basın açıklaması düzenlendi

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Cuma namazının ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bir araya gelen STK'lar Meydan Parkında Filistin’e destek için basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 13.10.2023 17:05:05 / Güncelleme: 13.10.2023 17:07:36 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Bismil’de gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi, kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda şehit edilen Filistinliler için yurt genelinde olduğu gibi Bismil'de de cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İmam Hatip İbrahim Çiçek okudu.

İşgal rejiminin Filistin’de sürdürdüğü katliam ve soykırımları hatırlatan Çiçek, "1917'de başlayan İngiliz işgaliyle birlikte siyonist terör örgütleri tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen sistematik saldırı ve katliamlar devam etmektedir. Terör rejimi son günlerde Filistinli kardeşlerimize yönelik soykırım uygulamaktadır. Abluka altındaki Gazze'de 2,5 milyonu aşkın kardeşimiz dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış durumdadır." dedi.

Çiçek, "Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında mukavemet göstererek Mescid-i Aksa'yı, topraklarını, vatandaşlarının canını, İslam ümmetinin izzet ve şerefini korumaktadır. Buna karşın İslam ülkeleri ya tamamen sessizlik içerisinde ya da katliamdan başka bir şey bilmeyen siyonist rejime sözde itidal çağrısı yapmakla meşgul oluyorlar. İnsanlık Gazze'de can çekişirken İslam ülkelerinin bu pasif tavrı bir utanç sebebidir. Siyonist işgal rejimi bütün bir İslam ümmetine ve mukaddes değerlerimize savaş açmış durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Bismilli Kudüs aşıkları olarak malımızla ve canımızla direnişin yanındayız"

Filistin'de asıl ve tek sorunun işgal rejiminin olduğu ve tek suçlunun bunların destekçileri olduğunun altını çizen Çiçek, "Siyonist işgal, yalnızca Filistin için değil, başta bölgemiz olmak üzere dünya barışı için çok ciddi bir tehdittir. O halde bu tehdide karşı hepimiz aynı yerde buluşup, ortak bir tavır takınmak durumundayız. İşgalci çeteyi gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz." şeklinde konuştu.

Çiçek, "Ümmetin kurumları, hükümetleri, partileri, sivil güçleri, teşkilatları, şahsiyetleri; temel insan hakları, ekonomi, siyasi, sosyal, askeri ve manevi yönleriyle Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalı, Filistinli kardeşlerini aç, susuz ve ilaçsız bırakmamalıdır. Bismilli Kudüs aşıkları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evladı iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve direnişin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler